Hoog-laag bed in hoogte verstelbaar bed of ledikant
Slaapkamer

Wat zijn hoog laag bedden en waarvoor dienen ze?

Een hoog laag bed ziet er anders uit dan andere bedden. Het grote verschil is dat je de hoog laag bedden in hoogte kunt verstellen. In de meeste gevallen gebeurd dit geheel elektrisch middels een afstandsbediening. Tegenwoordig worden dit soort bedden wel steeds moderner qua vormgeving. Dit zie je terug in het feit dat er steeds meer stof wordt gebruikt die erg lijkt op de boxspring zoals we die allemaal kennen. De bedden worden veelal gebruikt in verzorgingsinstellingen maar ook in de thuiszorg als cruciaal hulpmiddel. Wanneer het zover is dat u te maken krijgt met de noodzaak van thuiszorg, dan is een goede werkhoogte van cruciaal belang. Zowel voor de zorgbehoevende als ook voor de zorgverlener.

Tegenwoordig wordt de keuze voor een hoog laag bed ook steeds meer gemaakt op basis van de toekomst. Zoals aangegeven willen veel mensen toekomstig bestendig leven en een hoog laag functie past daar goed in. Dat betekend soms in de praktijk dat een deel van het ledikant uitgevoerd wordt met een hoog laag functie door de inzet van een bedcarrier. Een bedcarrier heeft de hoog laag functie maar niet de ombouw. De bedcarrier wordt dan in het ledikant geplaatst.

Ook zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor een 2 persoons hoog laag bed. Het kan heel goed zijn dat 1 van de partners wel zorg nodig heeft maar de ander nog niet. Dan is het prettig dat beide in hetzelfde bed kunnen slapen en dat de partner zonder zorgbehoefte alvast is voorbereid op de toekomst. Vroeg of laat zullen velen van ons de zorg nodig hebben die we verdienen. Een hoog laag bed in welke vorm dan ook is dan een cruciaal hulpmiddel die ons de garantie geeft van een goede nachtrust, gemak, comfort en zorg aan bed.