Een goed matras is belangrijk
Slaapkamer

Waarom is een goed matras zo belangrijk?

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Wanneer je goed slaapt merk je dit onder andere aan je huid, je brein en je emoties. Vooral jonge mensen slapen vaak te kort. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de ontwikkeling van je hersenen. Soms kan het best lastig zijn om een goede nachtrust te vinden. Een goed matras kan hierbij een groot verschil maken. In dit artikel vind je informatie over de essentie van een goed matras en tips bij het vinden van een goed matras.

Prioriteit

Veel mensen geven geen prioriteit aan een goede nachtrust. Op lange termijn is voldoende slaap erg belangrijk. In de nacht komt je lichaam tot rust, herstelt van de dag, zodat je weer opgeladen bent voor de volgende dag. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je gezond en fit blijft. Je kan beter met je emoties omgaan als je goed geslapen hebt en verhoogt het je concentratie. We hebben het allemaal wel eens een slechte nacht ervaren. Als je slecht geslapen hebt ben je veel gevoeliger, je minder alert en kan je last krijgen van je spieren.

Waarom een goed matras?

Voor een goede nachtrust heb je een goed bed met een goed matras nodig. Wil je meer weten over hoe je het beste bed kiest? Kijk dan op woonvariant.be. Een goed bed staat of valt met een goed matras. Een matras gaat ongeveer 8 tot 10 jaar mee.  Het perfecte matras voor iedereen bestaat niet. Iedereen heeft een andere voorkeur. Vrouwen slapen vaak liever op een zacht matras. Mannen, die vaak wat zwaarder zijn, slapen liever op een hard matras. Als je een matras koopt wat niet bij je past loop je het risico dat je krijgt van nek- en rugklachten. Over het algemeen zijn stevigere matrassen beter voor je lichaam omdat het zorgt voor goede ondersteuning. Een stevig matras kan ook rugklachten verminderen.

Tips bij het vinden van het juiste matras

Een tip om het juiste matras te vinden is om het matras te testen. Je ziet steeds meer fabrikanten die online hun matrassen verkopen. Deze fabrikanten bieden vaak een bepaald termijn aan om een matras te testen. Maak hier gebruik van. Als je naar een fysieke winkel gaat kan je het beste een aantal slaaphoudingen uitproberen. Als je heupen en schouders in het matras zakken heb je waarschijnlijk een betere ondersteuning nodig. Als je het matras ongemakkelijk voelt is het matras waarschijnlijk te hard. Let er ook op dat een matras ongeveer 20 à 25 centimeter langer moet zijn dan je lichaamslengte.

Zorg naast een goed matras ook voor een fijne slaapomgeving. Meer weten over de inrichting van je slaapkamer en hoe je interieur kan zorgen voor meer rust in je hoofd? Kijk dan op Woonfijn.Be