De voordelen en nadelen van een boxspring
Slaapkamer

Voor- en nadelen van een boxspring

Je kunt er bij de aankoop van een nieuw bed niet aan ontkomen: de boxspring. Steeds meer huishoudens kiezen voor zo’n boxspring, in plaats van voor de combinatie van een los matras met ledikant. Wat maakt dat een boxspring de laatste jaren zo sterk aan populariteit gewonnen heeft? Zitten er ook nadelen aan het gebruik van een boxspring? In dit artikel vind je de belangrijkste voor- en nadelen van een boxspring. 

Tip: combineer een boxspring kopen altijd met de aankoop van een topper. Met een topper wordt je rug nog beter ondersteund. Daarbij hoef je enkel de topper te vervangen, wanneer je ’s nachts regelmatig transpireert. De boxspring zelf blijft mooi! 

Voordelen van een boxspring kopen

Er zitten een aantal duidelijke voordelen aan een boxspring. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een boxspring vaak een open constructie van veren heeft. Als gevolg hiervan ventileert de boxspring doorgaans beter dan een ledikant. Andere voordelen van een boxspring: 

  • Een boxspring heeft vaak een hogere instap dan de combinatie van een lattenbodem met een los matras. Je komt hierdoor makkelijker in en uit je bed. Zeker op oudere leeftijd merk je het verschil! 
  • Je kunt een boxspring volledig op jouw smaak laten aansluiten. De boxspring kan met verschillende materialen bekleed worden, waarbij deze materialen in diverse kleuren worden aangeboden. 
  • Een boxspring heeft een compact formaat, wanneer je deze bestelt zonder een hoofd- en voetenbord. 
  • Extra opbergruimte als je kiest voor een boxspring met opbergruimte. Zo kan je gemakkelijk spullen opbergen onder je bed.

Nadelen van de aankoop van een boxspring

Zitten er ook nadelen aan een boxspring kopen? Ja, er kunnen verschillende redenen zijn om toch voor het ledikant met los matras te gaan. Voorbeelden van deze nadelen zijn bijvoorbeeld:

–       Een ledikant kan uit elkaar worden gehaald, wat het bij een verhuizing aanzienlijk makkelijker maakt om deze mee te nemen. Niet alleen naar een andere woning, maar bijvoorbeeld ook als je de boxspring naar een andere kamer wilt verplaatsen.
–       Een boxspring is in sommige gevallen duurder dan een ledikant met los matras, afhankelijk van de kwaliteit van het ledikant. Doordat de boxsprings in verschillende prijsklassen worden aangeboden, vind je altijd een boxspring bij jouw budget.