matras op maat
Slaapkamer

Matrassen op maat laten maken is nu makkelijker dan ooit

Heeft u een bed met een afwijkende maat, bent u lang en heeft u extra lengte nodig om comfortabel in bed te kunnen liggen, of is uw kamer te klein of te smal voor een standaard bedformaat?

U hoeft zich niet te laten ontmoedigen; een matras op maat laten maken is nu gemakkelijker dan u denkt. Als u een bed of matras op maat nodig heeft om de rustgevende slaap te krijgen die u verdient, is dit het moment om uw maten op te nemen en het probleem voor eens en voor altijd aan te pakken.

Ideaal voor krappe ruimtes

Talrijke antieke bedframes zijn afkomstig uit verschillende naties en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten. Op het land en op het water, echter, kunt u worden geconfronteerd met een aantal meer moderne problemen bij het selecteren van de juiste matras grootte. Als u een boot of een binnenschip bezit, hebt u een matras nodig die door een klein luikje past en in een specifieke vorm past, zoals op een smalle boot. Als u ook slaapkamers op zolder heeft, kan het lage plafond een probleem zijn, net als het plaatsen van bedden onder een raamkozijn.

Als een van deze problemen u bekend voorkomt, is het de moeite waard om de handige matrasmaatgids te bekijken. Controleer zelf de pasvorm van uw bedframe en matras. Het is uitstekend als u een ‘kant-en-klaar’ matras kunt vinden dat past. Maar als u in de gids niet de afmetingen vindt die u voor uw matras nodig hebt, is een op maat gemaakte oplossing uw beste optie.

De voordelen van op maat gemaakt matras

Een eenvoudige conventionele matras is helaas niet de beste match als u een bedframe heeft dat niet helemaal de juiste maat heeft of een kleine logeerkamer. Als u denkt dat de aankoop van een matras op maat nog moeilijker (en duurder) zal zijn, denk dan nog maar eens goed na. Het is eenvoudiger dan u denkt, en u kunt uw aankoop zelfs online doen.

Als u een matras nodig hebt die qua afmetingen en vorm precies in uw bed past, moet u een matras op maat overwegen. Bij een matras op maat kunt u de lengte, breedte en diepte van uw matras kiezen en wordt het op uw specifieke maten gemaakt. In veel gevallen kunt u zelfs het specifieke type matras kiezen dat u wenst, zoals traagschuim, latex, vering, en vele andere alternatieven.

Is een matras op maat het antwoord?

Voordat u beslist over een matras op maat, moet u nadenken over andere opties. In plaats van een matras vanaf nul te laten maken, hebt u misschien alleen een matras op maat nodig voor een specifieke maat bed, afhankelijk van uw afmetingen. Het is mogelijk dat u een niet-standaard Britse bedmaat hebt, zoals een breed eenpersoonsbed of een kort tweepersoonsbed, of een EU- of Amerikaanse bedmaat.

In dit geval is er bij Matrasatelier een groot aanbod van matrassen met speciale afmetingen, met een grote verscheidenheid aan soorten. Pocketvering en opgerolde matrassen, maar ook latex en traag schuim, zijn allemaal verkrijgbaar. Dat zou wel eens de snelste en meest eenvoudige oplossing voor uw maatproblemen kunnen zijn.

Online winkelen is ongecompliceerd

Het is eenvoudig om uw ideale matras in het comfort van uw eigen huis te maken als u eenmaal uw exacte afmetingen heeft. Ga online voor een wereld van op maat gemaakte matrassen om uit te kiezen – en gerenommeerde bedrijven bieden een groot assortiment handgemaakte matrassen en zijn meer dan bereid om u te helpen bij het maken van uw eigen op maat gemaakte matrassen en matrassen met speciale afmetingen.

Dus, wat heb je te verliezen? Kijk eens naar deze matrasmaattabel om uw zoektocht te beginnen. Uw ideale nachtrust is misschien dichterbij dan u denkt.