Boxspring kopen met matras en topdekmatras
Slaapkamer

Hoe kies je de juiste boxspring voor jouw situatie

Je hebt gekozen voor een boxspring. Dan vallen er dus al heel veel andere soorten bedden af. Maar de keuze blijft alsnog enorm. Hoe kies je nu de juiste boxspring voor jouw situatie? In dit artikel geven we je enkele tips.


De lengte en de breedte van de boxspring

Breedte van de boxspring:

Allereerst is het belangrijk om de juiste afmeting te bepalen van je boxspring. Dan moet je allereerst een aantal dingen voor jezelf bepalen?

  • Ga je er alleen in slapen?;
  • Hoeveel ruimte heb je in je slaapkamer?;
  • Hoe wil je liggen in je boxspring? Ruim of mag het ook wat minder ruim liggen?;


Ga je alleen in je boxspring slapen, dan is de 90 x 200 een populaire maat. Wil je echter wat ruimer liggen? Dan raden we je aan om een maatje groter te nemen. Je kunt dan gaan voor een twijfelaar. Heb je een hele grote slaapkamer en een ruim budget. Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een boxspring voor de toekomst te kopen. Je kunt dan een twee persoons boxspring kopen. Die beginnen vanaf 140 cm.

Slaap je met z’n tweeën in de boxspring? Dan is een 160 cm een gangbare maat. Heb je echter genoeg ruimte op je slaapkamer en vind je het prettig om in bed wat meer ruimte te hebben. Ga dan voor een 180 cm.

Lengte van de boxspring

Een gangbare lengte voor een boxspring is 200cm. Ben je echter langer dan 185 cm, dan kun je overwegen om een slag langer te nemen. Deze zijn 210cm. Ben je langer dan 195 cm, dan raden we je een 220cm lange boxspring aan. Ben je bijvoorbeeld 190 cm lang en wil je een gangbare tweepersoons boxspring, dan kies je dan voor de 160×210 boxspring.

Ben je helemaal niet zo lang, maar slaap je altijd ver naar onderen? Ook dan kun je er voor kiezen om een wat langere boxspring te kiezen.

Matras

Niet onbelangrijk is het matras op je boxspring. We kennen eigenlijk twee soorten matrassen, namelijk het schuimmatras en het geveerde matras. Het voordeel van het schuimmatras is dat het wat slijtvaster is en lang mee gaat. Het nadeel is echter dat het niet veel ondersteuning voor je rug biedt. Daarom raden wij aan om altijd een pocketvering matras te kiezen. Maar test dit vooral zelf uit.

Functies en speciale eigenschappen

Dan moet je nog nadenken of je nog extra functies op je boxspring wilt hebben of dat de boxspring speciale eigenschappen moet hebben. Hierbij kun je denken aan een elektrisch verstelbare boxspring of bijvoorbeeld een senioren boxspring.