Hier let je op bij het kopen van je nieuwe matras
Slaapkamer

Hier let je op bij het kopen van je nieuwe matras

Op een gegeven moment merk je het: je matras ligt gewoon niet meer lekker. Er is een kuil ontstaan in het midden. Of je staat steeds vaker op met lichte rugklachten. Wanneer je matras op is heeft omdraaien weinig zin meer. Het matras is doorgelegen en biedt niet langer de noodzakelijke ondersteuning aan je gehele lijf. Het is dus tijd geworden voor een nieuw matras. Maar waar let je nu precies op wanneer je voor een nieuw matras gaat kijken? Wij nemen het in dit artikel met je door.

Welk budget heb ik?

Je kunt je natuurlijk wel gaan oriënteren, maar het is handig om van te voren een maximaal budget voor jezelf vast te stellen. Dat zoekt alweer een stuk sneller. Ga er vanuit dat je gemiddeld een goed matras kunt kopen vanaf ca. € 500 (eenpersoons). In dat geval koop je jouw matras bij een discountwinkel.

Welk type matras zoek ik?

Wil je jouw hele bed vervangen, of zoek je slechts een nieuw matras? Afhankelijk van jouw keuze beslis je welk type matras er komt. Is je bed nog steeds naar wens, dan zoek je een matras wat o.a. de juiste hoogte heeft voor jouw bed. Een boxspring-matras past normaliter niet op een gewoon bedframe, het zal te ver uitsteken in de hoogte, wat optisch niet mooi is.

Ben je in het bezit van een boxpring, dan kun je naar hartenlust een matras naar keuze zoeken wat geschikt is voor een boxspring.

Waaraan moet mijn matras voldoen?

Een zeer belangrijk aspect is het type matras wat bij jou persoonlijk past. Sommige mensen zweren bij “een hard matras”, maar dit moet écht bij je passen. Een te hard matras kan zorgen voor gewrichtsklachten. Je lichaam moet licht in het matras kunnen zakken, zodat het matras je lichaam overal kan ondersteunen. Meestal biedt een topper deze functie. Het matras mag dan stevig zijn, zolang de topper het lichaam voldoende ondersteunt. De keuze voor het juiste matras voor jou kun je teruglezen op de website Yousleep. Op Yousleep kun je precies vinden welk type matras het meest geschikt is voor specifieke slaapomstandigheden.

Lekker slapen met 8 comfort opties van Yousleep

Via de ‘8 comfort’ opties van Yousleep vind je altijd het meest geschikte ergonomische matras. En vind je ‘m niet, omdat jouw persoonlijke wensen niet matchen, dan kun je hem op maat laten samenstellen. De matrassen van Yousleep kenmerken zich niet alleen door een geweldige ergonomie, zijn ook nog eens duurzaam ontwikkeld, zonder gebruik van schadelijke reststoffen, zodat aan het einde van de levensduur deze duurzame matrassen verantwoord gerecycled kunnen worden.

Yousleep biedt toegankelijke matrassen van hoogwaardige Zwitserse kwaliteit voor betaalbare prijzen. Als klant ontvang je een geweldige Zwitserse kwaliteit voor een eerlijk bedrag én heb je de keuze uit verschillende ergonomische matrassen.