Een kleine ruimte efficiënt inrichten
Diversen Slaapkamer

Een kleine ruimte efficiënt inrichten?

Wanneer je een kleine ruimte hebt, denk aan een kleine kinderkamer of logeerkamer, wil je natuurlijk wel dat deze alsnog veel gebruikt kan worden. Hiervoor is het noodzakelijk om de kamer efficiënt in te richten. Gelukkig zijn daarvoor genoeg beschikbare meubels met handige oplossingen, denk hierbij aan slaapbanken, slaapfauteuils en ruimtebesparende bedden. In dit artikel worden een aantal van deze efficiënte meubels besproken, dus wil jij een kleine ruimte efficiënt inrichten? Lees dan vooral verder!

Slaapbank

Wanneer je een kamer wilt gebruiken als zitgedeelte, maar tegelijkertijd ook als slaapkamer, dan is een slaapbank erg handig. Een slaapbank kun je in de positie van een bank zetten, maar je kunt er ook gemakkelijk een comfortabel bed van maken. Tegenwoordig zijn er genoeg slaapbanken, waarvan je niet eens kan zien dat de bank om te toveren is tot een bed. Hierdoor zijn de meest slaapbanken ook gewoon geschikt om in de woonkamer te zetten en zal het niemand opvallen dat hier een heerlijk bed van kan worden gemaakt. Dit is natuurlijk erg handig als je vaak logees over de vloer krijgt en hiervoor niet een extra kamer tot je beschikking hebt. Op een slaapbank kunnen vaak 2 personen slapen, afhankelijk van de grootte.

Daarnaast zijn er ook nog slaapfauteuils beschikbaar. Dit is een stoel die je gemakkelijk kunt ‘uitvouwen’ tot eenpersoonsbed. Deze optie neemt natuurlijk nog minder ruimte in beslag. Ook deze optie is weer beschikbaar in verschillende vormen, formaten, kleuren en materialen. Hierdoor kun je voor een design slaapfauteuil kiezen of een eenvoudige slaapfauteuil.

Ruimtebesparende bedden

Bovendien kun je ook kiezen voor een ruimtebesparend bed. Dit is een bed die je gemakkelijk weer kunt inklappen, zodat er niets meer van te zien is. Denk bijvoorbeeld aan een kast waarin je het bed kunt inklappen. Je bed zit dus verstopt in je kast. Hierdoor heb je overdag alle ruimte in de kamer vrij om andere spullen in te zetten. ‘S avonds kun je het bed gemakkelijk uitklappen en kun je heerlijk gaan slapen. Ook deze variant heb je weer beschikbaar voor een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed. Bovendien kun je nog kiezen voor een horizontaal opklapbed of een verticaal opklapbed. Dit is afhankelijk van jouw wensen en natuurlijk de ruimte waarover je beschikt.

Kinderen

Vaak is de kinderkamer niet de grootste kamer in het huis. Logisch ook, waarom moet een klein mensje de grootste kamer? Toch kun je hier ook goed besparen en creatief omgaan met de ruimte waarover je beschikt. Voor kinderen zijn er speciale efficiënte meubels. Zo zijn er kleinere slaapfauteuils beschikbaar in leuke kleuren. Dit zijn natuurlijk ook erg leuke accessoires voor in de kinderkamer, waar de kinderen ook nog eens leuk op kunnen spelen.

Als deze handige meubels kun je gemakkelijk aanschaffen. Dit kun je bijvoorbeeld online doen bij een webshop als SasaStore. Hier kun je alles makkelijk vergelijken, zodat je het perfecte meubel voor in jouw ruimte vind. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen beschikbaar en zit er dus ook altijd wel een voor jou bij.