Boxspring Een tijdelijke trend of een blijvertje
Slaapkamer

Boxspring: Een tijdelijke trend of een blijvertje?

Hoewel boxspringbedden al een tijdje bestaan, lijken ze de laatste tijd aan populariteit te winnen. Sommige mensen zijn er gek op en anderen haten ze – dus wat is het oordeel? Zijn ze een trend die uiteindelijk zal verdwijnen, of zijn ze een blijvertje? Lees verder om meer te weten te komen over boxsprings en beslis zelf of ze geschikt zijn voor jou.

Wat is een boxspring en hoe werkt hij?

Bij een bed denk je waarschijnlijk aan een matras. Maar de meeste matrassen hebben een goed onderstel nodig om echt comfortabel te zijn. Dus, wat is een boxspring? Het is eigenlijk een houten frame met spoelen erin. De spiraal ondersteunt de matras en absorbeert schokken, waardoor je comfortabeler slaapt. Het frame tilt de matras ook van de grond, zodat je gemakkelijker in en uit bed kunt stappen. Als je een bijzonder volumineuze of zware matras hebt, kan het frame helpen het gewicht gelijkmatiger te verdelen. Voor een uitgebreid overzicht van alle boxsprings kijk eens op https://www.slaapspecialistvanderschuit.nl/boxsprings/alle-boxsprings/ Dus als je de volgende keer een bed koopt, vergeet dan niet om ook een boxspring te kopen!

De voordelen van het gebruik van het bed

Een boxspring is een soort bedbodem die meestal bestaat uit een houten frame met veren of spoelen. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met een matras, en het kan een aantal voordelen bieden in vergelijking met andere soorten bedbodems. Zo absorberen de bedden schokken en helpen ze het gewicht gelijkmatiger te verdelen, wat de levensduur van je matras kan verlengen. Bovendien kunnen de bedden een mate van stevigheid en ondersteuning bieden die ideaal is voor mensen met rugpijn. Omdat ze doorgaans minder duur zijn dan andere soorten bedbodems, zijn ze een geweldige optie voor budgetbewuste shoppers.

Bedden en allergieën – veroorzaken ze problemen voor mensen met astma of allergieën?

Bedden zijn een soort matrasonderbouw die meestal bestaat uit een houten frame en een stoffen hoes. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met een binnenveringmatras en kunnen extra ondersteuning en duurzaamheid bieden. De bedden kunnen echter ook een bron zijn van allergenen, stofmijt en schimmel, die astma- of allergiesymptomen kunnen veroorzaken. Als je astma of allergieën heeft, is het belangrijk om een bed te kiezen die gemaakt is van hypoallergene materialen en die behandeld is om huisstofmijt en schimmel te weren. Je moet het bed ook omhullen met een allergeenbestendige hoes om je blootstelling aan allergenen verder te beperken.

Hoe kies je het juiste bed voor je behoeften?

Bij het kiezen van het juiste bed voor je behoeften zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste moet je beslissen of je een boxspring met veren of met schuim wilt. Een bed met veren is meestal duurzamer en meer ondersteunend, terwijl een bed met schuim meestal betaalbaarder is. Ten tweede moet je rekening houden met de hoogte van de boxspring. Heb je een dikker matras, dan heb je wellicht een hogere boxspring nodig om je matras goed te ondersteunen. Ten slotte moet je nadenken over de grootte van de boxspring. Bedden zijn er in de maten twin, full, queen en king. Als je niet zeker weet welke maat je nodig hebt, kun je het beste een grotere maat kiezen. Door deze factoren in gedachten te houden, weet je zeker dat je het juiste bed kiest.

De kosten van de bedden – zijn ze de investering waard?

Als je ooit een matras hebt gekocht, weet je dat ze niet goedkoop zijn. Als je daar de kosten van een bed bij optelt, kan het voelen alsof je wordt opgelicht! Dus, zijn de bedden echt nodig, of zijn ze gewoon een manier voor matrasfabrikanten om extra geld te verdienen? Nou, het blijkt dat er een aantal voordelen zitten aan het investeren in een boxspringbed. Zo bieden ze extra ondersteuning voor je matras, wat de levensduur ervan kan verlengen. Ze absorberen ook schokken en verminderen lawaai, waardoor je rustiger kunt slapen. Dus hoewel ze misschien niet essentieel zijn, kunnen boxspringbedden je matras wel degelijk comfortabeler maken – en duurzamer.

Hoe zit een boxspringbed in elkaar?

Hij is meestal even groot als een lits-jumeaux, en heeft net als een matras spoelen. De spiraal zorgt voor ondersteuning van de matras, en ze helpen de schokken te absorberen wanneer je je op het bed beweegt. Het bed heeft ook een stoffen hoes, en kan nog enkele andere kenmerken hebben, zoals handgrepen of ingebouwde opbergruimte. Het belangrijkste om te weten over het bed is echter dat het een essentieel onderdeel is van elk bed. Zonder een boxspring zou je matras veel minder comfortabel zijn en minder lang meegaan.