Inrichting tuinkamer
Serre

Inrichting tuinkamer

Overkappingen zijn mateloos populair, hetzij als uitbouw, denk hierbij aan een serre, of hetzij als tuinkamer. Een serre wordt in tegenstelling tot de tuinkamer meer betrokken bij de woning. De serre is eigenlijk een verlengstuk van de woning en kent een goede isolatie.

De tuinkamer

De tuinkamer is een ander verhaal. Hij maakt geen onderdeel uit van de woning en wordt echt buiten de muren van de woning gebouwd. De prijs om een buitenkamer te realiseren ligt daarbij lager dan die van een serre. Meestal beslaat de tuinkamer het aan de woning grenzende terras. Kenmerkend aan de tuinkamer is dat deze minder goed geïsoleerd is en uiterst flexibele uitschuifbare beglazing kent, waardoor de tuinkamer tijdens zomerse dagen als terras kan functioneren. In de winter kunnen de temperaturen van de tuinkamer behaaglijk aanvoelen wanneer er maar even een zonnetje verschijnt – dit dankzij de grote raampartij.

Inrichting tuinkamer

De meeste mensen richten de tuinkamer in met een mooi buiten eettafel-set met houten tuinstoelen. De tuinkamer doet immers zomers vaak dienst als buitenterras. Het is daarom vooral aan te raden om tuinmeubels te gebruiken voor de inrichting. Tuinmeubelen doen tegenwoordig niets meer onder voor binnenmeubelen, neem maar eens een kijkje bijvoorbeeld bij de tuinmeubelen collectie van Wiegers XL. U kunt de tuinkamer net zo chic en modern inrichten met tuinmeubelen als u binnenshuis gewend bent.

Welke vloer in serre of tuinkamer?

De vloer van een serre kan dezelfde zijn als die van de gehele woning. Het is mooi om de bestaande vloer door te trekken naar de serre. De vloer in een tuinkamer bestaat meestal uit natuursteen of houtenvlonders (beiden praktisch in gebruik, het is maar net waar u de voorkeur aan geeft). Deze vloer maakt onderdeel uit van de aluminium constructie van de tuinkamer en komt iets hoger te liggen dan de bestaande buitentegelvloer, zodat afwatering probleemloos kan verlopen en deze geheel waterpas gemaakt kan worden.