glazen schuifdeuren
Ramen en deuren

Zo pas je glazen schuifdeuren toe

Glazen schuifdeuren zorgen voor een levendige en natuurlijke connectie met buiten. Doordat de raampartijen nauwelijks omlijstingen kennen komt de buitenruimte op een veel natuurlijkere wijze naar binnen, iets wat een heel vrij en natuurlijk gevoel geeft. Veel moderne nieuwbouwwoningen worden vrijwel standaard voorzien van een schuifpui naar de tuin toe, indien de indeling van de woning dit toelaat. Maar glazen schuifdeuren zijn natuurlijk ook binnenshuis te gebruiken. Je kunt een glazen schuifdeur ter afscheiding plaatsen tussen de binnenruimte en de uitbouw bijvoorbeeld.

Glazen schuifdeuren binnenshuis

Wie een mooie uitbouw laat plaatsen, hetzij als tuinkamer, of hetzij als serre, wil optimaal kunnen genieten van de buitenruimte. Dus ook vanuit de woonkamer. Zit er tussen de serre of tuinkamer een binnenmuur met een deur, dan kan het erg aantrekkelijk zijn om hier glazen schuifdeuren te plaatsen. Natuurlijk moet het dan niet om een draagmuur gaan, deze kun je niet eenzijdig geheel verwijderen uiteraard. Echter, om meer connectie met buiten te krijgen kan de glazen schuifdeur de perfecte oplossing betekenen. Je plaatst hem overigens om kou te weren. Want tuinkamers zijn geheel buitenshuis gelegen en worden vaak op terrastegels geplaatst. Staat de binnenruimte hiermee in direct contact, dan zul je extra moeten stoken en isoleren.

Moderne verdeler voor binnenruimtes

Daarnaast is het tegenwoordig een trendy keuze om glazen schuifdeuren als wandafscheiding/ verdeler te gebruiken binnenshuis; iets wat ook mogelijk is met gematteerd glas. Het interieur krijgt op deze wijze veel meer lichtinval, oogt moderner, maar ook het stoken kan beperkter blijven door slechts één afgesplitste ruimte te verwarmen. Een win-win situatie dus.

Glazen schuifdeuren voor overkapping

Ook voor de overkapping wordt vrijwel uitsluitend voor het gebruik van glazen schuifdeuren gekozen. Een logische keuze; alleen dan kun je optimaal genieten van de buitenruimte zonder achter een vensterbank te zitten. Glazen schuifdeuren sluiten vanaf grondniveau tot dak niveau, wat een geweldig vrijheidsgevoel geeft! 

Meestal wordt er in dat geval gekozen voor 3, 4, 5, of 6-rail glazen schuifwand – dit is afhankelijk van de breedte. De rail schuifwand vouwt als het ware de glazen-delen langs elkaar op. Zo kun je telkens kiezen of je één of meerdere delen open schuift. Dit systeem is aanzienlijk voordeliger meestal dan het kopen van een glazen schuifpui die in kunststof kozijnen is opgebouwd. 

Het vormt een ideale oplossing om een overkapping geheel te kunnen afsluiten, zodat er in totaal 3 open wanden kunnen ontstaan. Wie al een open overkapping heeft, maar zonder beglazing, kan altijd in een later stadium ervoor kiezen om alsnog glazen wanden te plaatsen d.m.v. glazen schuifdeuren. 

Tot slot

De afgesloten terrasoverkapping zorgt ervoor dat je veel meer plezier het hele jaar door ervaart van je tuin. Schijnt het zonnetje lekker op jouw afgesloten terrasoverkapping, dan hoef je vaak nauwelijks bij te stoken om toch van je tuin te kunnen genieten!