Rolluiken-kopen
Ramen en deuren

Redenen waarom je rolluiken zou kopen

Ben jij aan het overwegen of je rolluiken wil kopen? Dit is een mooie manier van verduistering voor je huis, maar heeft daarnaast ook nog een aantal andere functies. Dan is de vraag natuurlijk ook nog: wil jij de rolluiken daarna zelf installeren of laat je dat liever door een specialist doen? Wij geven antwoord op al je vragen over rolluiken kopen.

Wat zijn de redenen waarom je voor rolluiken zou kiezen?

Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom je voor rolluiken zou kiezen. We zetten de belangrijkste redenen even voor je op een rijtje.

Isolatie

Rolluiken helpen om de temperatuur in een ruimte te reguleren door de zonnestralen te blokkeren of de warmte binnen te houden. Dit kan leiden tot energiebesparing en comfortabeler leven in de ruimte. Dit werkt doordat een ruimte door de rolluiken helemaal wordt afgesloten van weersinvloeden van buiten. Het kopen van rolluiken mag een flinke investering zijn, maar doordat je bespaart op je energierekening kun je dat ook weer terugverdienen.

Privacy

Dankzij je nieuwe rolluiken voorkom je dat mensen van buitenaf zomaar naar binnen kijken, wat kan helpen om de privacy te verhogen. In tegenstelling tot een groot aantal andere soorten zonwering is er met rolluiken helemaal niks meer te zien van wat je binnen aan het doen bent. Dat is vooral ook prettig als je in de avond met de lichten aan zit. Je zit er dan niet op te wachten dat mensen meegluren wat je precies allemaal aan het doen bent.

Geluidsisolatie

Woon jij aan een drukke straat of in een buurt waar veel huizen staan en verkeer is? Geluidsoverlast kan dan zeker een rol spelen in je leven. Rolluiken helpen jou om geluid van buitenaf te verminderen, wat kan leiden tot een rustigere en meer ontspannen leefomgeving. De rolluiken zullen, als ze eenmaal naar beneden zijn gelaten, ervoor zorgen dat er een stuk minder geluid naar binnen komt.

Beveiliging

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor rolluiken kiezen. Ze zijn namelijk een prima extra beveiligingsmaatregel tegen inbraak. Als de rolluiken zijn gesloten, zijn ze moeilijker te forceren dan een gewone deur of raam. Daar komt ook bij dat inbrekers niet bij je naar binnen kunnen gluren om te zien wat jij allemaal voor spullen binnen hebt staan. Ze zullen dan minder snel geneigd zijn om bij jou hun snode plannen tot uitvoering te brengen.

Waardevermeerdering

Met rolluiken in je huis breng je ook de waarde van je woning omhoog. Als mensen je huis willen kopen en zien dat je daar rolluiken hebt, dan is dat gelijk een extra impuls om het huis aan te schaffen, om alle redenen die we hier aan het opnoemen zijn.

Rolluiken laten plaatsen of ze zelf plaatsen?

Dan hebben we nog de vraag of je er voor moet gaan om de rolluiken zelf te plaatsen, of dat je dit door een professioneel bedrijf laat doen. Het hangt af van een aantal factoren of het beter is om rolluiken zelf te installeren of ze door een professioneel te laten installeren. Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

Vaardigheid en ervaring

Als je handig bent en ervaring hebt met het installeren van rolluiken of andere soortgelijke projecten, kan het installeren van rolluiken zelf een goede optie zijn. Heb je hier niet zo’n ervaring mee, of beschik je echt over twee rechterhanden, dan is het beter om een professional zijn ding te laten doen.

Tijd

Het installeren van rolluiken is, als je hier weinig ervaring mee hebt, een behoorlijk tijdrovende klus. Iedereen heeft een druk leven… Als jij ook te druk bent is het beter om hier een expert voor in te schakelen.

Materiaal: Het type rolluiken dat je koopt kan ook van invloed zijn op de installatie. Sommige rolluiken zijn gemakkelijker te installeren dan andere, dus is het verstandig om een ervaren monteur in te schakelen als het type rolluiken dat je koopt moeilijker te installeren is.

Kosten

Als je het installatieproces zelf uitvoert, kan dit helpen om de kosten te verminderen. Als je echter twijfelt of je de installatie zelf aankunt of als je geen ervaring hebt met dit soort projecten, is het uiteindelijk duurder om zelf te installeren als je fouten maakt of als je moet betalen voor herstelwerkzaamheden.