vouwgordijnen en 4 feitjes
Diversen Raamdecoratie Slaapkamer

Vouwgordijnen: 4 feitjes die je nog niet eerder wist

Als we het over raamdecoratie op maat hebben, denkt iedereen gelijk aan houten jaloezieën of rolgordijnen. Zonde, want er is nog zoveel moois. Neem nu vouwgordijnen. Sierlijk, oogt luxe en past (ja, echt) in vrijwel elk interieur. Dat wil jij toch ook? Om je wat meer bekend te maken met deze vorm van raamdecoratie delen wij vier feitjes over vouwgordijnen.

1. Op- en uitvouwen dankzij baleinen

Vouwgordijnen zijn anders dan andere vormen van raamdecoratie. Je kunt het eigenlijk al direct zien. Waar een normaal rolgordijn zich oprolt, zal een vouwgordijn zich op- en uitvouwen. Dat komt doordat er baleinen in de stof zijn verwerkt. Dit zijn verzwaringslatjes die aan de achterkant van het vouwgordijn zijn verwerkt. Dit zorgt voor het sierlijke, trendy en landelijke effect.

2. Elke vorm van lichtdoorlatendheid

Bij vouwgordijnen is echt alles mogelijk. Transparant, semi-transparant (of lichtdoorlatend) en verduisterend. Dat betekent dat je jouw hele woning kunt voorzien van mooie raamdecoratie! De (semi-)transparante vouwgordijnen zijn perfect voor in de woonkamer, keuken en zelfs op je werkplek. De verduisterende versie doet het beter in de slaapkamer.

3. Extra voeringsstof plaatsen

Als we het nu toch over raamdecoratie voor op de slaapkamer hebben: vouwgordijnen zijn vrijwel nooit helemaal lichtdicht. Als je vouwgordijnen op de slaapkamer wil plaatsen, is een extra voeringsstof geen overbodige luxe. De extra laag stof zorgt voor een betere verduisterende werking. Vraag dit altijd na bij de raamdecoratie webshop waar je wil gaan bestellen.

4. Extra privacy met top down bediening

Misschien heb je er al eens van gehoord: de top down bottom up bediening. En wellicht dacht je dat dit alleen mogelijk was voor plissé en Duette gordijnen. Maar ook vouwgordijnen kunnen met deze bediening worden uitgevoerd. Bij top down bediening wordt de stof verspannen tussen twee koorden, waardoor je de stof op elke gewenste hoogte kunt laten hangen. Genieten van het zonlicht, maar liever geen pottenkijkers? Hang je vouwgordijn aan de onderkant van het raam. Iets meer sfeer? Hang je vouwgordijn in het midden van het raam, zodat er aan de boven- en onderkant licht doorheen komt. Met de top down bediening kun je eindeloos variëren!