Raamdecoratie Ramen en deuren

Verschillende soorten horren voor ramen en deuren

De functie van een goede hor is dat er frissen lucht naar binnen komt, terwijl tegelijkertijd insecten buiten de deur worden gehouden. Wat is er nou fijner als op een warme zomerdag een heerlijk zacht briesje door de opstaande ramen of tuindeuren naar binnen komt. En hoe fijn is het als die vervelende, onwelkome gasten als vliegen, muggen en wespen geweerd worden?
Voor een goed ventilatie thuis is het heel belangrijk ramen en deuren open te doen. Zo bent u verzekerd van een goed doorlucht huis, hetgeen belangrijk is voor de gezondheid. Daarbij zorgt frisse lucht voor een goede nachtrust, hetgeen natuurlijk belangrijk is om overdag goed te kunnen functioneren op je werk en je dagelijks leven. Er zijn hiervoor verschillende horren verkrijgbaar. Maar iedere hor heeft dezelfde functie: frisse lucht naar binnen halen en insecten buiten houden.
Er zijn verschillende soorten horren verkrijgbaar voor ramen en deuren.

Hor voor het raam:

• Vaste hor
Deze hor is zeer geschikt voor smalle kozijnen. Je monteert de hor namelijk vlak tegen het kozijn. Er zijn verschillende manieren waarop je de vaste kunt monteren.

• Inzethor
Deze wordt gebruikt voor draai- en kiepramen. De hor is heel makkelijk in uw raam te plaatsen omdat hij geen moeilijke montage behoeft. De inzethor werkt met een simpel klemmethode. Je plaatst de inzethor je met een simpele beweging in en uit je raam.

• Inzet rolhor
Een inzet rolhor is heel eenvoudig te plaatsen en er komt geen boormachine bij kijken.

• Rolhor
Deze beschikt over een speciale techniek die ervoor zorgt dat het stevige gaas langzaam naar boven rolt. Je kunt deze rol eenvoudig plaatsen op draai-, kiepramen, schuiframen en dakramen.

Hor voor deuren

• Plissé hordeuren
Een plissé hordeur is bekend vanwege zijn fraaie en strakke uitstraling. Deze hordeur is zeer simpel te monteren en te demonteren. Hierdoor kun deze in de herfst en winter eenvoudig weer verwijderen. Het bijzondere aan de plissé hordeur is het slimme vouwsysteem. Hierdoor is deze uniek in z’n soort.

• Rol hordeuren
De rolhordeur rolt automatisch op en dicht en daardoor zeer eenvoudig in gebruik.

• Scharnierende hordeur
De scharnierende hordeur is een hordeur met verschillende mogelijkheden. De hordeur is te krijgen in een basis uitvoering maar kan aangevuld worden met verschillende opties. Zoals bijvoorbeeld een optie om zelf te sluiten en een aanvulling om deze naar buiten en binnen te duwen.

• Schuivende hordeur
De schuivende hordeur heeft een ingenieus magnetische ophangsysteem. Deze hordeur is zeer geschikt voor grote deuropeningen en is licht en eenvoudig te bedienen.

Bij Creon bestelt u alle horren online. Deze worden allemaal op maat gemaakt.
http://www.creon-kozijnen.nl/horren.html