Decoratie Raamdecoratie

Verhuisd? Hoe voel jij je gelijk thuis!

Heb je net een nieuw huis gekocht? Spannend! Bij het inrichten van je nieuwe stulpje komt natuurlijk veel kijken. Gelukkig is dit erg leuk! Een van de belangrijkste (maar ook de moeilijkste) dingen van het inrichten is het creëren van sfeer. In dit artikel geven we je een aantal tips om je hierbij te helpen.

Ga voor een persoonlijke eyecatcher

Misschien heb je het advies van de eyecatcher al eens eerder gehoord. Toch is het een erg belangrijke en vrij effectieve sfeermaker. Door iets persoonlijks een prominente plek te geven creëer je direct meer sfeer in huis. Kies bijvoorbeeld voor iets waar je een mooie herinnering aan hebt. Een aandenken van een leuke vakantie, verre reis of een belangrijk moment in je leven. Een opvallende eyecatcher is ook een conversatiestarter. Door de eyecatcher steeds maar weer te zien kun je deze herinnering vaak opnieuw weer vertellen en beleven!

Voor welke interieurstijl ga jij?

Het bepalen van een interieurstijl in je huis geeft je al een goede indicatie van de sfeer in iedere ruimte. Een interieurstijl bepaalt namelijk al gedeeltelijk welke materialen en kleuren in een bepaalde ruimte terug gaan komen. Ga hier eens goed voor zitten en maak eventueel een moodboard met een collage van voorbeelden die jij mooi vindt. Dit kun je offline doen (lekker knippen en plakken!), maar er zijn ook genoeg online tools om dit te doen zonder schaar en lijm.

Kies kleuren die bij je passen

Kleur is een van de belangrijkste aspecten om de stijl en sfeer in je huis te bepalen. Door in te spelen op de emotionele waarde van kleuren kun je een bepaald gevoel versterken. Je kunt hiervoor kijken naar interieur trends. Let op: dit hoef je natuurlijk niet een op een over te nemen. Voeg vooral wat persoonlijks toe! Blijf altijd bij je zelf en kies voor kleuren die je echt mooi vindt.

Raambekleding van Veneta.com is dé perfecte manier om sfeer toe te voegen aan je huis. In het interieur neemt raamdecoratie namelijk vaak een plaats op de achtergrond in, waardoor het toevoegen van kleur erg goed kan werken zonder over the top te gaan. Ga bijvoorbeeld voor kleurrijke gordijnen in een witte ruimte. Ook geven houten jaloezieen een gaaf effect.

 

Met welke raamdecoratie tover jij jouw nieuwe huis om?