Velours gordijnen, wat zijn het precies
Gordijnen Raamdecoratie

Velours gordijnen, wat zijn het precies?

Het is je ongetwijfeld wel bekend dat er op de markt heel wat verschillende soorten gordijnen zijn terug te vinden. Bij het vergelijken van deze verschillende gordijnen houden we rekening met diverse factoren. In eerste instantie moet er worden gekeken naar het systeem waar gebruik van wordt gemaakt. Dat is echter niet alles. Wat immers bovendien ook te denken van de stof waaruit de gordijnen bestaan? Neem nu bijvoorbeeld de zogenaamde velours gordijnen. Voor deze vorm van raamdecoratie geldt dat ze een interessante combinatie bieden van praktische en visuele voordelen. Wil jij ook graag ontdekken wat gordijnen van velours nu precies zo interessant maakt en of ze bovendien ook in jouw huis goed tot hun recht zouden kunnen komen? Dan kan de informatie hieronder je daar alles over vertellen!

Waarom zou je moeten kiezen voor velours gordijnen?

De keuze voor velours gordijnen brengt een aantal niet onbelangrijke voordelen met zich mee. In eerste instantie valt het meteen op dat de kleuren bij deze gordijnen echt zeer mooi uitkomen. Je bent dan ook verzekerd van aantrekkelijke, diepe en warme kleuren. Bovendien is er ook sprake van een erg mooie glans. Dit zorgt ervoor dat deze gordijnen in elke ruimte een visuele meerwaarde zullen weten te realiseren. Het spreekt voor zich dat dit natuurlijk interessant en belangrijk is, maar ook de praktische eigenschappen van deze gordijnen zijn het vermelden waard. Zo is er bij velours gordijnen altijd sprake van dichte stoffen. Dit betekent dat deze gordijnen ook uitstekend geschikt zijn voor het creëren van een extra akoestiek in de ruimte. Daarnaast hebben ze ook koude werende eigenschappen.

De bovenstaande voordelen van gordijnen die zijn gemaakt van velours zijn reeds erg interessant. Er is echter meer. Het is namelijk zo dat de donkere kleuren ook over een uitstekende, verduisterende werking beschikken. Daarbij is het zo dat velours natuurlijk ook een honderd procent natuurproduct is. Is de duurzaamheid van jouw producten dus met andere woorden ook van groot belang? Dan zal je kunnen vaststellen dat gordijnen van velours zeker het overwegen meer dan waard zijn voor in jouw huis.

Eigenlijk op zoek naar vouwgordijnen? Neem contact op met een online specialist in Gordijnen op maat.

Wanneer zijn velours gordijnen voor jou iets minder geschikt?

De informatie hierboven heeft klaar en duidelijk aangetoond dat er een behoorlijk aantal interessante voordelen zijn verbonden aan de keuze voor gordijnen van velours. Dit gezegd hebbende is het ook zo dat er enkele kleine nadelen zijn verbonden aan deze keuze. Voor het merendeel van de mensen zijn deze beperkte nadelen niet doorslaggevend. Toch is het zo dat we ze nog graag even voor jou op een rijtje zetten.

  • De gordijnen zijn enigszins gevoelig voor luchtvochtigheid;
  • Het is niet mogelijk om ze zelf te wassen;
  • Het is eventueel mogelijk dat er pinholes in zitten;

Zijn de hierboven aangegeven nadelen voor jou geen probleem? Dan hoeft er je in principe helemaal niets meer in de weg te staan om ervoor te kiezen om velours gordijnen te kopen. In dat geval zal je merken dat ze beslist een ongelofelijke meerwaarde kunnen betekenen voor het interieur waarin ze worden opgehangen.