Top 5 raamdecoratie voor in de slaapkamer
Raamdecoratie Slaapkamer

Top 5 raamdecoratie voor in de slaapkamer

In de slaapkamer is de keuze voor de juiste raamdecoratie extra belangrijk. Je wilt je slaapkamer graag goed verduisterd hebben, want dat helpt bij het hebben van een goede nachtrust. Om je te helpen met de juiste keuze te maken wordt er in deze blog de top 5 soorten raamdecoratie beschreven voor in de slaapkamer.

1.   Verduisterende rolgordijnen

Een rolgordijn is een echte aanrader voor in de slaapkamer. Ze zijn namelijk tijdloos en passen overal bij. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere soorten, maar voor in een slaapkamer is een verduisterend rolgordijn ideaal. Je slaapt namelijk het beste in een verduisterde ruimte. Rolgordijnen zijn ook nog eens makkelijk in gebruik en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo is er altijd een verduisterend rolgordijn dat past bij jouw slaapkamer. Rolgordijnen zijn ook nog eens geschikt voor draai-kiepramen en dakramen.

2.   Verduisterende plisségordijnen

Plisségordijnen zie je ook vaak terug in de slaapkamer. Ook deze zijn verkrijgbaar in een verduisterende versie. Ideaal om mee te slapen dus. Plisségordijnen zijn ook nog eens isolerend en geluidswerend. Ze zorgen ervoor dat je slaapkamer in de zomer lekker koel blijft en in de winter juist lekker warm. Zo kun je optimaal genieten van een goede nachtrust. Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Voor elk interieur is er een juiste oplossing. En ook deze soort raamdecoratie is verkrijgbaar voor draai-kiepramen en dakramen.

3.   Verduisterende duo rolgordijnen

Je zou het misschien niet denken, maar ook duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een verduisterende variant. Dit soort rolgordijn heeft twee verschillende stofsoorten: een donkere stof en een lichtere stof. Door deze twee banen over elkaar heen te bewegen kun je ervoor zorgen dat je slaapkamer wordt verduisterd.

4.   Verduisterende gordijnen

Een raamdecoratie soort die je ook erg vaak terug ziet in de slaapkamer zijn de gordijnen. Ook deze zijn te verkrijgen in een verduisterende variant. Hierdoor is het mogelijk om met gordijnen ultiem te genieten van je nachtrust. Gordijnen worden ook vaak gecombineerd met andere raamdecoratie zoals bijvoorbeeld rolgordijnen of plisségordijnen. Zo kun je je slaapkamer extra goed verduisteren en is het bijna niet meer mogelijk dat er nog licht van buiten naar binnen schijnt. Gordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Zo zit er dus altijd wat voor jou tussen.

5.   Verduisterende vouwgordijnen

Als laatste heb je vouwgordijnen. Ook deze zijn verkrijgbaar in een verduisterende stof. Zo kun je gemakkelijk op een stijlvolle manier je slaapkamer verduisteren. Vouwgordijnen zijn er in verschillende kleuren, motieven en maten. Ze zijn daarnaast volledig verduisterend. Precies waar je naar op zoek bent voor in een slaapkamer!

Ben je dus op zoek naar raamdecoratie voor in de slaapkamer? Dan kun je het beste kiezen voor één van de hierboven genoemde raamdecoratie. Met deze vijf soorten weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van je nachtrust en dat je kamer volledig verduisterd kan worden.