jaloezieën op maat
Raamdecoratie

Standaard maat of op maat gemaakt jaloezieën?

Op maat gemaakt jaloezieën passen altijd, tenzij je niet de juiste maat hebt ingevoerd tijdens het bestel proces. Dit betekent dat het alleen op bestelling wordt gemaakt, standaard maat woedt steeds gewoon door geproduceerd. Het grote voordeel van maatwerk is  ten opzichte van de standaard maat is dat de op maat gemaakt jaloezieën perfect passen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over grote zijspleten of te lange jaloezieën. Desgewenst kun je de jaloezieën ook makkelijk monteren. Denk bijvoorbeeld aan opties voor ladderband, besturingstype en operatorkeuzes, en keuzen voor lijndikte. 

Voor welke ruimte zijn jaloezieën het meeste geschikt?

Jaloezieën kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: horizontale jaloezieën en verticale jaloezieën. Horizontale jaloezieën zijn verreweg de meest populaire vorm en zijn in veel interieurs terug te vinden. Deze categorie omvat aluminium jaloezieën, houten jaloezieën en PVC jaloezieën. Verticale jaloezieën zijn verkrijgbaar in stof-, aluminium- en PVC-afwerkingen. Deze jaloezieën zijn voorzien van grote lamellen die aan de rails hangen. Verticale jaloezieën zijn een stijlvolle optie, vooral voor grote ramen.

Badkamer

Jaloezieën passen bij elke ruimte maar in welke ruimte zijn het meeste geschikt? Jaloezieën worden vaak gekozen als badkamerraamdecoratie omdat ze goed passen in een eenvoudige sfeer. Aluminium jaloezieën zijn hier perfect voor. Aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Ze geven de badkamer een mooie, luxe en warme uitstraling. Aluminium jaloezieën zijn te bestellen in meer dan 250 kleuren. Het advies is om aluminium jaloezieën in de badkamer op te hangen zonder ladderband. Omdat de ladderband van stof is gemaakt, is deze vatbaar voor schimmel.

Keuken

In Nederland worden aluminium jaloezieën veel gebruikt voor keukenramen. Dit komt omdat het gemakkelijk schoon te maken is en vetbestendigheid heeft. Daarnaast zorgen aluminium jaloezieën voor een mooie en moderne uitstraling en bieden ze veel privacy, waardoor ze zeer geschikt zijn voor keukens. Bovendien nemen aluminium jaloezieën, in tegenstelling tot veel andere materialen, geen geuren op. Zelfs na een middernachtsnack op een friteuse ruikt de keuken nog steeds een aangename, frisse geur. De jaloezieën kunnen aan keukenramen en -deuren worden gehangen. Afhankelijk van de situatie is er altijd een goede oplossing. Of het raam nu groot of klein is, er is altijd een oplossing. Aluminium jaloezieën worden perfect op gemaakt, zodat ze altijd perfect passen in keukenramen en -deuren.

Bekijk hier alle jaloezieën op maat