Raamfolie

Raamfolie

Raamfolie

Een beetje privé

Als je een buitenlander vraagt wat hem het meeste opvalt aan Nederland, dan zal hij vertellen over de huizen die direct aan de straat staan. Hij zal zeggen dat mensen in Nederland vrijwel geen gordijnen hebben en als ze die wel hebben, ze die amper dichtdoen. Af en toe hangt er wat vitrage voor het raam, maar in de meeste huizen in ons landje kan je gewoon heerlijk ongegeneerd naar binnengluren. Over het algemeen zitten we daar niet zo mee, sterker nog, iedereen doet het als hij op straat loopt.

Ben je wel gehecht aan je privacy, dan kan je natuurlijk vitrage, gordijnen of luxaflex voor je raam hangen. Een groot nadeel is dat je dan zelf ook niet meer naar buiten kan kijken en het een hoop licht wegneemt uit de kamer. Een slimmere optie is om een grote sticker op het raam te plakken: raamfolie.

Deze folie zorgt ervoor dat je wel naar binnen kunt kijken, maar andere mensen niet naar binnen. Hiervoor zijn verschillende folies geschikt. Twijfel je nog welke folie geschikt is voor jou? Bij deze een aantal glasfolie tips.

Zo heb je folie die de ramen blindeert. Deze folie wordt vaak gebruikt op auto’s of op ramen van bedrijven. Deze folie maakt het raam een stuk donkerder, zodat er van buitenaf bijna niet te zien is wat er zich binnen bevindt. Deze folie laat echter niet veel licht door, dus ook binnen in het gebouw of de auto zal het een stuk donkerder lijken. Van binnen is echter wel goed naar buiten te kijken

Daarnaast heb je ook matte folie. Deze folie is erg geschikt voor in een huiskamer. Door een folie te plaatsen waar niet doorheen gekeken kan worden, maar wel een lichte kleur heeft, heb je nog steeds veel licht in de kamer. Deze folie is ondoorzichtig van beide kanten. Dus zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen kan niet door de folie gekeken worden.

Daarnaast heb je ook nog spiegelfolie. Deze heeft een heel bijzondere werking. Deze folie spiegelt naar de kant waar het meeste licht is. Dus overdag zal deze folie naar buiten spiegelen, zodat je niet van buiten naar binnen kan kijken. ‘s Avonds echter, als er een lichtje brandt in de kamer, dan zal de folie de andere kant op spiegelen. Dat betekent dat mensen wel van buiten naar binnen kunnen gluren, maar je er geen last van hebt, omdat je niet naar buiten kan kijken. Zodra het licht uitgaat binnen, zal het folie weer de andere kant op spiegelen.

Voor alle folies geldt dat er verschillende sterktes bestaan. Zo zijn er veel verschillende ‘tinten’ van de matte folie: van folie waar je nog wel objecten kan herkennen maar geen details ziet, tot folie waarbij alles compleet ondoorzichtig is gemaakt.

Bron: Raamfolie shop