Raamfolie

Raamfolie voor thuis

Raamfolie wordt veel gebruikt voor kantoorgebouwen en winkels. Het geeft een strakke en professionele uitstraling en het zorgt voor de gewenste privacy omdat het een inkijkwerend effect heeft. Er wordt vaak gebruik gemaakt van standaard folies met een zandstraal effect of eventueel een strepen patroon. Je kunt raamfolie ook thuis gebruiken. Hieronder vertel ik je daar meer over.

Raamfolie is niet alleen geschikt voor zakelijke of professionele doeleinden. Raamfolie is ook zeer geschikt voor thuisgebruik. Het kan de perfecte oplossing zijn voor meer privacy in huis omdat het folie een inkijkwerend effect heeft. Het zandstraalfolie is een van de meest populaire folies hiervoor, maar er zijn tegenwoordig ook veel raamfolies verkrijgbaar met leuke printjes en patronen erop. Voor thuisgebruik is een raamfolie met een leuk printje erop vaak erg leuk. Mooie bloemenprint, rondjes, vogeltjes, eekhoorntjes, het is er allemaal!

Thuis raamfolie gebruiken

Bij thuisgebruik wordt vaak niet het gehele raam beplakt. Je kunt dan namelijk niet of nauwelijks naar buiten kijken, iets wat juist wél wenselijk is. Om wel voor wat extra privacy te zorgen wordt er vaak voor een strook van zo’n 45 cm hoog gekozen. Één baan van links naar rechts op het raam aan de voorzijde van je huis. De hoogte van deze baan is vaak de ooghoogte wanneer je zit. Wanneer buren of andere mensen die langs je huis lopen jouw kant op kijken is het zicht een stuk minder. De strook raamfolie zorgt voor een belemmering hierin. Onder en boven het raamfolie kan wel door het raam gekeken worden, mensen die langslopen zouden dan echter veel meer moeite moeten doen. Het zorgt voor veel meer privacy zonder dat het de uitstraling verpest. Het raamfolie heeft namelijk een hele mooie uitstraling. Ga je voor strak en netjes dan is een raamfolie standaard of met zandstraald effect een goede keuze, wil je juist iets meer decoratief folie dan kun je voor een leuke print gaan of misschien zelfs iets kleurrijks!