Raamdecoratie Ramen en deuren

Mooie raamdecoraties versieren je huis


Raamdecoraties zijn essentieel voor de uitstraling van je huis. Een huis zonder raamdecoraties lijkt zelfs wat kaal en onbewoond. Toch is het best lastig om de juiste keuze te maken. Welk soort raamdecoratie is nu eigenlijk geschikt voor de inrichting die je hebt gekozen? Ga je voor normale gordijnen, luxaflex, jaloezieën, plissé gordijnen, raamfolie, rolgordijnen of voor lamellen? De keuze is bepalend voor de uitstraling van je huis. Het geeft de woning een eigen gezicht.

Een standaard gordijn

Een standaard gordijn past in principe bij iedere woningstijl. Toch zitten er verschillen in de uitstraling van een standaard gordijn. De kleur en de dikte van het gordijn kan een kamer kleiner of groter doen lijken. Ook zijn patronen zoals bijvoorbeeld bloemen, zeer sfeerbepalend voor een kamer. Hoewel er met kleuren en dikte van de gordijnen veel gevarieerd kan worden, past in een modern en trendy interieur toch vaak iets moderns, zoals jaloezieën en lamellen. Gordijnen passen vaak beter bij een traditionele en landelijke inrichting met houten of antiek meubilair.

Jaloezieën en luxaflexen

Jaloezieën en luxaflexen zijn raamdecoraties van horizontale stroken. Deze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Het interieur waar deze raamdecoraties goed bij passen is dikwijls modern en klassiek.

Rolgordijnen

Het rolgordijn is simpelweg een stuk stof dat omhoog en omlaag gedraaid kan worden voor een raam. Deze stoffen rolgordijnen hangen strak langs het raam en zijn in veel kleuren te krijgen. Een wat meer luxe variant van het rolgordijn is het plissé gordijn. Dit gordijn is in principe hetzelfde als een rolgordijn. Het kan echter meer. Het plissé gordijn kan van boven naar beneden en van beneden naar boven gedraaid worden. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld bovenaan het raam bedekt laten en onderaan onbedekt. Dit is natuurlijk prettig als de zon op een plek staat waardoor je alleen het onderste gedeelte van het raam zou willen bedekken maar wel nog licht naar binnen wil laten komen.

Lamellen

Voor een moderne interieurkeuze is er ook nog de mogelijkheid voor verticale jaloezieën. Deze zijn momenteel zeer populair en vooral te krijgen in plastic en pvc materiaal. Hout is ook mogelijk maar bedenk wel dat hout niet buigzaam is en je hier niet zo makkelijk doorheen loopt als de lamellen voor een open deur hangen.

Voor meer informatie over raamdecoraties kunt u kijken op onze website https://www.creon-raamdecoratie.nl
Bij Creon bestelt u uw raamdecoraties online op maat.