Met Shutters kun je thuiswerken
Raamdecoratie

Met deze Shutters kun je zonder zorgen thuiswerken

Nadat je de beslissing hebt genomen om je ramen te bedekken met binnenzonwering, kan het verleidelijk zijn om naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt te rijden en de mooiste kant-en-klare shutter te pakken die er is. Wellicht heb je immers een vrij weekend waarin je zelf de shutters plaatst. Je kunt uzelf misschien zelfs een paar euro besparen. Het plannen van een thuisconsult om je ramen te laten meten, lijkt een gedoe, en dan zul je moeten wachten tot ze in de fabriek op maat zijn gemaakt voordat ze op je ramen worden geïnstalleerd.

Je hoeft natuurlijk geen expert te zijn om je eigen binnenzonwering op te hangen. Maar als ze niet perfect in je ramen passen, kun je problemen zien zoals plakkerige lamellen, openingen langs de randen en koude lucht die naar binnen stroomt. Als ze de eerste keer niet passen, moet je het elektrische gereedschap erbij pakken, of breng ze zelf terug naar de winkel. Je vraagt ​​je misschien zelfs af waarom je niet in de eerste plaats een luik van hogere kwaliteit op maat voor je ramen hebt gekregen.

Je kant-en-klare Shutters moeten mogelijk veel worden aangepast
De meeste raambekleding op voorraad is gemaakt om in een standaard rechthoekig raamkozijn te passen. Dit zou kunnen werken in nieuwe huizen met conventionele afmetingen. Als je muren zijn neergedaald, of als je ramen een halve cm meten, moet je de luiken op maat knippen. De meeste mensen gebruiken een verstekzaag of een schuurvlak, dus je hebt de toegang en vaardigheid nodig om deze gereedschappen te gebruiken.

Meestal hoef je maar een centimeter op het frame te scheren, maar als je speciale aanpassingen nodig hebt, loop je het risico de scharnieren niet goed uit te lijnen. Als je te veel corrigeert, krijg je een opening aan de boven-, onderkant of zijkanten, anders kunnen je luiken “vastzitten” wanneer je de lamellen probeert te openen of te sluiten. Ook is nephout moeilijker nauwkeurig te zagen, omdat het veel dichter kan zijn dan gewoon hout. En als de sluiter is bedekt met een vinyl- of plasticfolie, verwacht dan veel chippen en breken.

Aan de andere kant worden op maat gemaakte plantagesluiken in de fabriek gemaakt volgens jouw exacte raamafmetingen. Als ze eenmaal professioneel zijn geïnstalleerd, mag je nooit gaten rond de randen zien en moeten je lamellen zonder moeite openen en sluiten. En met een goede pasvorm, zou je de energie-efficiënte voordelen moeten behalen die inherent zijn aan binnenzonwering.

Doe-het-zelf luiken hebben meestal kortere garanties of geen garanties
Sommige doe-het-zelf luiken bevorderen “een gemakkelijke installatie zonder speciaal gereedschap. Daarom moet het product licht en buigzaam zijn, zodat je het gewicht kunt dragen terwijl je de voorgeboorde gaten probeert uit te lijnen. Om de sluiter lichter te maken, zullen sommige fabrikanten dunnere materialen gebruiken of de lamellen uithollen. Je ziet dit vooral bij kant-en-klare imitatie houten luiken, waar lamellen vinyl of plastic gebruiken dat om een ​​spaanplaatkern is gewikkeld.

Het probleem van het gebruik van een standaard rolluik met een inferieur materiaal is dat het een groter risico heeft om er in korte tijd versleten en armoedig uit te zien. Je kunt de kwaliteit van het product zien door naar de garantie te kijken. De meeste kant-en-klare producten hebben geen garanties op kleur, en ze bieden geen garanties op vakmanschap in de afgelopen jaren, of helemaal niet. En soms vervalt de bescherming als je bezuinigingen of aanpassingen moet maken.