Raamfolie
Glas Raamdecoratie

Maak jouw ramen klaar voor de zomer

In de zomermaanden schijnt de zon vaak vol op. Dat is natuurlijk heerlijk als je wilt en kunt genieten van de buitenomgeving. Helaas heeft niet altijd iedereen de mogelijkheid om te genieten van buiten. Vele mensen zitten in de zomermaanden binnen. Niet alleen mensen die moeten werken op het kantoor bijvoorbeeld, maar ook oudere mensen blijven in de zomermaanden vaak binnen. De hitte is te warm en kan zorgen voor uitdrogingsverschijnselen. Als jij binnen blijft, wil je natuurlijk alles goed voor elkaar hebben. Maak jouw ramen klaar voor de zomer, zodat het binnen niet te warm gaat worden. Door middel van onze vier tips, maak jij jouw woning klaar voor de zomer.

  1. Rolluiken

Rolluiken zijn een uitstekende manier op de zon tegen te houden. Daarnaast houden de rolluiken de warmte in de zomermaanden buiten, waardoor je het huis koel kunt houden. De kosten van een dure airco zijn hiermee verleden tijd. Op ieder moment van de dag kan jij jouw huis volledig verduisteren. De rolluiken zijn niet alleen ideaal om de zon tegen te houden, maar zorgen daarnaast ook nog is voor veel privacy en verkleinen de kans op een inbraak.

  • Zonwerend raamfolie

Door zonwerend raamfolie op jouw ramen te plakken, bespaar jij een hoop kosten. Het raamfolie zorgt ervoor dat de warmte van de zon niet naar binnen trekt in de woning. Het raamfolie houdt de warmte van de zon tegen. Raamfolie is een goedkope oplossing als jij op zoek bent naar de nodige zonnewering. Daarnaast heeft het zonwerende raamfolie nog een aannemelijk voordeel. Het raamfolie weer de Uv-straling namelijk ook. Uv-straling is slecht voor je gezondheid en zorgt daarnaast voor verkleuring van verschillende materialen in de woning. Door middel van het zonwerende raamfolie kan jij dit voorkomen.

  • Screens

Nog een uitstekende manier om de zon buiten jouw woning te houden: screens. De zon wordt tot ongeveer 85% gefilterd. Het voordeel van een screen is dat jij gewoon naar buiten kunt blijven kijken. Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit van de screens. Zorg ervoor dat ze windvast zijn, want daardoor zullen ze een langere tijd mee gaan. Daarnaast zal het praktisch zijn als de screen precies in de rail valt. Hierdoor hoor je namelijk geen klappend geluid bij een vlaagje wind.

  • Zonwerend glas

Je kunt er ook voor kiezen om geen raambekleding te nemen, maar de oplossing te zoeken bij het glas. Zonwerend glas is voorzien van een speciale coating om het zonlicht tegen te kunnen houden. Enkel de warmte van de zon wordt tegengehouden. Het licht wordt nog wel volledig doorgelaten in de woning. Op deze manier kan je toch nog een beetje genieten van het zonlicht in jouw woning. We krijgen vaak positieve energie van de zon. Het zonlicht wat je dus binnen mee kunt pakken, heeft invloed op jouw emotie. Daarnaast wordt het uitzicht niet geblokkeerd en kan je heerlijk genieten van de activiteiten die zich buiten om jou heen afspelen.