Raamdecoratie Ramen en deuren

Hoe kun je een hor plaatsen op een draaikiepraam?

Inzethorren worden in het raam geplaatst om zowel vliegende als kruipende insecten buitenshuis te houden. Ze houden daarbij ook nog eens in het voorjaar de pluisjes-regen tegen, afkomstig van populieren en wilgen. Horren zijn dus overal gewenst in huis, want slechts één open raam zonder hor kan al voor flinke insectenoverlast zorgen. Maar hoe plaats je dan een inzethor in het raamkozijn van een draaikiepraam?

Insecten weren met inzethorren

Het weren van muggen en vliegen in huis is natuurlijk de voornaamste taak van de hor. Vooral mensen die dichtbij het water wonen moeten over goede inzethorren beschikken. Een muggenplaag kan er serieuze proporties aannemen, met als gevolg een slechte nachtrust en muggenbulten. In de slaapkamer wil je dus vanzelfsprekend beschikken over horren die gemakkelijk te plaatsen zijn.

Het inzethor draaikiepraam is eenvoudigweg aan de buitenzijde van het raam te positioneren, maar de eenvoudige plaatsing zelf kan vanuit de binnenzijde gebeuren. Doordat een draaikiepraam naar de binnenzijde scharniert komt de hor aan de buitenzijde. Dit werkt ook zo bij kantelramen.

Wat is het verschil tussen een inzet- en een voorzethor?

Een voorzethor is een hor wat op het kozijn geplaatst wordt. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenzijde. Buiten is er dan wel een extra groot voorzethor nodig. Heb je draai- en kiepramen? Dan is het wellicht verstandig om de voorzethorren aan de buitenzijde van je woning te plaatsen. De ramen draaien en kiepen namelijk naar binnen toe. Een binnenshuis geplaatste voorzethor zal dan in de weg zitten. Dit verklaart direct het grote voordeel van een inzethor ten opzichte van een voorzethor.

De grootste voordelen van inzethorren

  • Inzethorren zijn gewoon op maat te bestellen 
  • Weerbestendig en duurzaam
  • Eenvoudig te plaatsen en weg te halen zonder gereedschap
  • De beste oplossing voor draai- en kiepramen
  • Perfecte prijs-/kwaliteitsverhouding
  • Verkrijgbaar in verschillende gaas-soorten, waaronder pollenwerend gaas

Inzethor kant en klaar kopen?

Koop je een inzethor kant en klaar? Nee, dit is meestal niet het geval; wat niet wegneemt dat het bestellen van een inzethor online snel en eenvoudig is gedaan. Wat heb je er voor nodig? Meet de exacte maten van het raamkozijn op en vul deze online in. Daarbij kun je ook aangeven van welk materiaal en welke kleur jouw kozijn gemaakt is.  

Raam Speciaalzaken

Speciaalzaken vragen soms ook nog om een foto van de raampartijen, om zo zorgvuldig mogelijk de bestelling tot een succes af te ronden. Door deze gegevens in te vullen ontstaat er een inzethor op maat, waarop je over kunt gaan tot de bestelling.

Wist je overigens dat je ook nog de keuze hebt uit het type gaas? Zo is er bijvoorbeeld ook de keuze uit pollenwerend gaas. Hiermee ga je dus niet alleen insecten te lijf, maar zorg je er ook voor dat pollen niet binnenkomen. Ideaal voor mensen met hooikoorts klachten. Horren kunnen hiermee dus zelfs voor een betere luchtkwaliteit zorgen.

Een goed hor zorgt voor jarenlang plezier en een beter binnenklimaat. Inzethorren zijn hiermee de eenmalige investering meer dan waard.