isolerende gordijnstof
Gordijnen Raamdecoratie

Wat is de beste isolerende gordijnstof?

In deze tijden besparen we maar wat graag op energiekosten. Logisch, het wordt alsmaar kouder en de energieprijzen hoger. Besparen op energie betekent niet alleen minder verbruiken, maar ook beter isoleren. Nadat je woning optimaal geïsoleerd is mag je natuurlijk niet de raampartij achterwege laten. Want wist je dat er zonder raambekleding wel tot 35% aan warmte verloren kan gaan via de ramen? Hoogste tijd dus om jouw raambekleding eens onder de loep te nemen: ben jij al goed bezig, of kan het beter? In dit artikel nemen we de beste isolerende stoffen met je door, zodat de warmte in jouw woning niet langer deels verloren gaat.

Welke isolerende raambekleding kies je?

Onder raambekleding verstaan we gordijnen, vitrage, overgordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, maar ook rolluiken en shutters bijvoorbeeld. Niet alleen verschilt de mate van isolatie tussen de verschillende gordijnstoffen/ raambekleding, maar ook extra’s als dubbele voering en dergelijke maken een verschil. Isolerende raambekleding is echt voor ‘s avonds bedoeld, aangezien de meeste isolerende raambekleding een ruimte vrijwel verduisteren; iets wat je overdag niet wilt natuurlijk! Raambekleding als jaloezieën, of duo-rolgordijnen zijn perfect voor overdag. Maar wat kies je voor de koude avonden? Dat lees je hier.

Velours gordijnen

Een van de allerwarmste gordijnen, bestaande uit een zeer dikke maar zachte velours stof, zijn velours gordijnen. De zacht fluwelen uitstraling is zowel luxe en eigentijds. Velours gordijnen zijn zware overgordijnen die een zeer isolerende werking kennen. De achterzijde van de gordijnen is glad en de voorzijde kent fluweelzachte poollussen. Velours stof kent een matte glans en voelt rijk aan. Wil jij er warm bijzitten en de warmte binnenshuis houden, dan kies je voor velours gordijnen, verkrijgbaar in zal van trendy kleuren.

Verduisterende overgordijnen

Verduisterende overgordijnen zijn meestal dubbel gevoerd. Aan de voorzijde komt de originele stof en de achterzijde bestaat uit een lichtwerende isolatiestof. Met verduisterende overgordijnen sla je twee vliegen in één klap: de ruimte wordt geheel verduisterd, geluiden van buiten dringen worden ook teruggedrongen én ze houden de warmte in de ruimte langer vast. Een meer dan prima keuze dus!

Luxaflex Duette Shades

De Duette Shades van Luxaflex zijn dubbel gevoerde plisségordijnen, met de unieke eigenschap dat zij zowel aan voor- als achterzijde open komen te staan. Hierdoor ontstaat er stilstaande lucht met een duidelijk isolerende werking. De Luxaflex Duette Shades plisségordijnen zijn geen overgordijnen; ook overdag zijn ze volledig voor het raam te plaatsen, waarbij daglicht behouden blijft; best uniek dus. Wil jij graag zowel ‘s avonds als ook overdag isolerende gordijnen kunnen gebruiken, dan is zijn de Duette Shades een perfecte keuze!

Tot slot

Welke raambekleding je ook kiest: zorg er altijd voor dat de raambekleding niet eventueel aanwezige radiatoren overlappen. Is dit namelijk wel het geval, dan verdwijnt een gedeelte van de warmte achter de gordijnen; iets wat uiteraard niet de bedoeling is! Zorg er dus voor dat isolerende gordijnen precies op maat gemaakt worden om warmte verspilling te voorkomen