Linnen gordijenen een prachtig natuurlijk materiaal
Gordijnen

Waarom kiezen voor een linnen gordijn? Lees het hier

Gordijnen heb je tegenwoordig in allerlei soorten. Je kunt ze ook in veel verschillende materialen kiezen. Daardoor kan het soms best lastig zijn om nog een keuze te maken. Een optie die wellicht bij je zou passen zijn linnen gordijnen. Weten of het ook iets voor jou is? Lees dan gauw verder!

Waarom kiezen voor linnen?

Linnen is een prachtig natuurlijk materiaal. Dit geeft het een mooie luxe uitstraling. Door te kiezen voor linnen gordijnen geef je karakter en sfeer aan jouw interieur. Zeker in de woonkamer staat linnen erg mooi. Dankzij hun stoere en natuurlijke uitstraling passen ze goed in allerlei verschillende interieurs. Daarnaast is linnen een super duurzame stof en enorm sterk. Als je kiest voor linnen gordijnen kies je ook voor temperatuur regulerende gordijnen. Daarnaast zijn ze stof en vuilafstotend. De gordijnen worden niet snel vies dus!

Nadeel van linnen

Maar zitten er dan ook nadelen aan linnen gordijnen? Er zijn wel een paar kleine dingen om rekening mee te houden. Linnen gordijnen kreuken vrij snel en zijn temperatuurgevoelig. Omdat het een natuurlijk materiaal is kan dit gaan verkleuren. Niet zo’n fan van deze nadelen? Dan is een linnenlook gordijn ook een optie!

Linnenlook

Linnenlook gordijnen worden veelal van 100% polyester gemaakt maar hebben wel de look en feel van linnen gordijnen. Dankzij de andere stof zijn ze kreukherstellend en krimpen ze ook amper. Je hebt dus weinig onderhoud aan linnenlook gordijnen.

Linnen gordijnen zijn in veel kleuren beschikbaar en passen hierdoor altijd bij jouw interieur. Online heb je veel goede voorbeelden van linnen gordijnen. Zo kun je je nog rustig verder oriënteren. Twijfel je nog? Bij sommige (online) winkels is het ook mogelijk om advies te vragen. Zij kunnen dan samen met jou kijken welke gordijnen in jouw interieur het beste passen!