gordijnen op maat
Gordijnen

De 3 voordelen van gordijnen op maat

Steeds meer huishoudens geven prioriteit aan het reduceren van stookkosten; het goed isoleren van je woning maakt daar onderdeel van uit. Bij isoleren denken we al snel aan het isoleren van muren, daken, vloeren en deuren, maar dat ook raampartijen hier onderdeel van uitmaken is inmiddels ook bij vele mensen doorgedrongen. Want koude straling afkomstig van de ramen valt niet te onderschatten. Vooral wanneer het ‘s avonds alweer vroeg donker wordt, lijkt de kou afkomstig van de ramen voor extra afkoeling te zorgen. Voor wie het nog weet; stevige overgordijnen dragen bijzonder goed bij aan het tegenhouden van deze kou. Je kunt ze dan het beste op maat laten maken; welke voordelen dat met zich meebrengt lees je hier.

Gordijnen op maat laten maken

Gordijnstoffen van de speciaalzaak bevinden zich altijd op de rol stof. Ze zijn dus niet per item verpakt, zoals bij grote woonwarenhuizen. Nee, bij speciaalzaken worden gordijnen echt precies passend gemaakt voor iedere raampartij. Gelukkig brengt dit niet veel extra kosten met zich mee, maar wel een bijzonder groot gemak. Het is natuurlijk een zeer lelijk aanzicht wanneer gordijnen nog zo’n 40 cm over de grond slepen en zo al het vuil en stof van de woning verzamelen bij het openen en sluiten van de gordijnen. Naast stoffen gordijnen zijn alle soorten raamdecoratie, van lamellen tot jaloezieën, precies op maat te maken door raamdecoratie winkels zoals Raamdecoratievantuiss.nl. Hier tref je alle type gordijnen die in de meest afwijkende maten gemaakt kunnen worden.

Voordeel 1: afwijken van standaardmaten

Wie brede ramen of een schuifpui bezit kan weinig met standaard maat gordijnen of raamdecoratie. Het punt is namelijk dat standaardmaten vrijwel nooit de hele breedte kunnen overlappen, waardoor er altijd ergens een tweede gordijn of jaloezie bijvoorbeeld moet worden bevestigd over de raampartij – iets wat zorgt voor een zichtbare naad. Vooral in het geval van jaloezieën zal deze naad duidelijk zichtbaar zijn en altijd voor een lichtstreep zorgen. Op maat gemaakte raamdecoratie is dan de beste keuze.

Voordeel 2: direct de juiste lengte

Het oogt niet bepaald fraai wanneer er nog een fors stuk gordijnstof op de grond gedrapeerd ligt, simpelweg omdat de gordijnen te lang zijn. Bestel je jouw gordijnen op maat, dan kun je de gordijnen tot net boven de grond laten inkorten. 

Voordeel 3: omdat zelf bewerken heel lastig is!

Raamdecoratie winkels beschikken over de juiste type naaimachines en apparatuur om vakkundig gordijnen te zomen en in te korten. Tegenwoordig hebben nog maar weinig huishoudens een naaimachine in huis, wat het zelf inzomen en bewerken zeer bemoeilijkt. Daarnaast bestaan overgordijnen, zoals fluwelen overgordijnen, uit een dikke stof waar de naald makkelijk op breekt; het vraagt dus echt om een stuk expertise om dergelijke gordijnen tot een prachtig, op maat gemaakt geheel te krijgen! Zelf aan de slag gaan vraagt dus 1. om de juiste apparatuur en 2. om een stuk vakmanschap. 

Overweeg jij om nieuwe gordijnen te kopen? Bezoek de raamdecoratie specialist en bekijk eens rustig alle mogelijkheden om tot een prachtig eindresultaat te komen!