gehard glas in de inrichting
Glas Ramen en deuren

Verpest gehard glas het interieur van je woning?

Hoewel de kans groot is dat je niet elke dag stilstaat bij hoe je interieur eruitziet, is het wel belangrijk dat dit een beetje naar jouw smaak is. Je woont immers in je woning en je zult dus altijd naar je interieur moeten kijken. Nu kan het zo zijn dat je heel erg tevreden bent met de manier waarop jij je woning hebt ingericht. Het kan dan best wel lastig zijn om iets te veranderen aan je woning, aangezien je niet weet wat het effect daarvan op je interieur zal hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je interesse hebt in het laten plaatsen van gehard glas. Kun je dat zonder angst doen of moet je daar misschien toch nog even goed over nadenken?

Gehard glas ziet eruit als normaal glas

Gelukkig is het vaak zo dat je je hier inderdaad geen zorgen om hoeft te maken. Hoewel het misschien een beetje spannend is om een ander soort glas te laten plaatsen, hoeft dit echt geen invloed te hebben op je interieur. De mate van licht die door gehard glas heen komt en veel van de andere eigenschappen van normaal glas vindt je allemaal terug in gehard glas. Er zijn echter wel degelijk een aantal verschillen te benoemen. Dit heeft echter niet zoveel te maken met hoe het eruitziet.

Sterker glas

Zoals de naam misschien al een beetje deed vermoeden, is gehard glas onder andere een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar glas dat net wat sterker is dan een doorsnee glasplaat. Zo kun je bij sterker glas onder andere denken aan glas dat beter beschermd is tegen lagere en hogere temperaturen. Of misschien ben je op zoek naar glas dat juist heel goed tegen hoge verschillen in temperaturen kan. Overigens is gehard glas ook erg goed bestand tegen stompe voorwerpen. Hierdoor kan het er ook voor zorgen dat je woning misschien nog wat inbraakveiliger wordt.

Waar kun je het voor gebruiken?

Een van de manieren waarop je gehard glas kunt gebruiken, is natuurlijk waarop je een normale glasplaat ook gebruikt. Zo kun je het prima in je ramen laten zetten als extra beveiliging van je woning. Een andere manier waarop het veelvuldig gebruikt wordt, is bijvoorbeeld als glazen deuren of wanden. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in een mooie glazen deur of een aantal mooie glazen douchewanden, dan is gehard glas een van de betere opties.

Is het ook ergens niet zo goed bestand tegen?

Hoewel gehard glas dus echt wel een stukje beter tegen een stootje kan dan een normale glasplaat, heeft het ook zo zijn zwaktes. Mocht iemand er bijvoorbeeld met een scherp of puntig voorwerp tegenaan stoten, dan is de kans groot dat het wel nog steeds breekt. Helemaal inbraakveilig is dit dus nog steeds niet. Daarnaast ontstaat er ook meteen een hele opening als het glas beschadigd raakt. Dit maakt het goed voor doorvalbeveiliging, maar dan kan iemand er ook eventueel makkelijk doorheen stappen.