plisse gordijnen
Gordijnen Ramen en deuren

Geniet van comfort en sfeer door deze plissegordijnen

Verlichting is meer dan een manier om te zien in de duisternis. Licht biedt sfeer in huis, met plissegordijnen heb je veel controle over de lichtinval. Niet alleen door die aparte vouw maar er is een ander kenmerk van dit type raamdecoratie wat plissegordijnen uniek maakt.

Wat maakt plissegordijnen bijzonder?

Er zijn meerdere redenen om voor dit type raamdecoratie te kiezen maar het meest bijzondere aspect van plissegordijnen is toch wel de mogelijkheid om ze van boven te openen. Een rolgordijn of vouwgordijn hangt boven en je laat ze neer. Een plissegordijn kan niet alleen openen aan de onderzijde maar ook aan de bovenzijde. Zo is het mogelijk om het midden van het venster te bedekken terwijl je boven en onder licht doorlaat. Dit biedt een unieke wijze om sfeer te creëren in de ruimte, daarnaast is het ook gewoon heel praktisch om zoveel controle te hebben over het invallend licht.

Zonnebescherming voor het interieur

Als je naar buiten gaat in de zomer dan smeer je rijkelijk zonnebrandcrème over je lichaam. UV-stralen zijn immers gevaarlijk voor de huid. Deze onzichtbare stralen kunnen echter ook je interieur vaal maken. Raamdecoratie heeft ook een zonwerende functie, mogelijk in combinatie met een zonnescherm aan de gevel. Als je kiest voor plissegordijnen dan kun je op ieder moment van de dag bepalen hoeveel zonlicht je toestaat in de ruimte. Zo kun je warmte weren en de kleuren van je meubilair langer mooi houden.

Comfortabel op ieder moment van de dag

Als je kiest voor de flexibiliteit van plissegordijnen dan kun je meerdere malen per dag de situatie compleet veranderen. Licht, donker of een gulden middenweg. Zeker als je kiest voor geautomatiseerde gordijnen kun je op ieder moment van de dag jouw favoriete instelling kiezen.

Slimme gordijnen maken het makkelijker

Eigenlijk betekent de term ‘smart home’ niets anders dan een huis met meer wooncomfort. Met slimme toepassingen geniet je meer van je eigen woning en kun je standaard taken voortaan uitbesteden aan innovatieve technologie. Bekijk Somfy.nl voor alle mogelijkheden met slimme plissegordijnen die openen en sluiten wanneer jij dat wilt, zonder dat je ze zelf hoeft te bedienen. Maar daar houdt het niet op. Je kunt automatische raamdecoratie namelijk weer koppelen aan andere smart home toepassingen. Daarbij ben je niet beperkt tot Somfy producten, zo kun je Hue verlichting laten inschakelen zodra de gordijnen sluiten. Of maak een koppeling met Nest luidsprekers en bedien vanuit de keuken de raamdecoratie in de slaapkamer. Zo bepaal je op ieder moment of je wilt baden in de zon of je liever gehuld wordt in de duisternis.

Niet thuis, wel bewoond

Een vraag die vaak wordt gesteld wat betreft raamdecoratie is: “Moet ik de gordijnen openen of sluiten als ik op vakantie ga?” Met elektrische plissegordijnen hoef je niet langer te kiezen want je stelt gewoon een timer in en laat iedere dag de raamdecoratie openen en sluiten. Op hetzelfde tijdstip, op afwijkende tijden of op basis van de zonsondergang met een sensor. Dit is een vorm van inbraakpreventie omdat de woning er altijd bewoond uitziet.