zo maak je je eigen meubels
Meubels

Zo kun jij je eigen meubels maken

Ben jij op zoek naar nieuwe meubels, maar kun je niets vinden wat volledig aan jouw wensen voldoet? Dan is het zelf maken van meubels natuurlijk een goed alternatief. Mits je handig bent, is dit namelijk niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar heeft het ook als voordeel dat het volledig naar eigen smaak kan worden aangepast. Kortom, een absolute aanrader dus! Omdat het voor velen vaak een enorme uitdaging blijkt om zelf hun eigen meubels te maken, hebben we een aantal eenvoudige tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Weet wat je wilt

Het maken van een bank is natuurlijk een stuk bewerkelijker dan het maken van een tafelblad. Het is daarom dus ook van belang om voor jezelf te bepalen wat je nu eigenlijk wil. Vooral wanneer je pas begint is het daarom dus ook aan te raden om het jezelf niet direct te moeilijk te maken. Zo is een tafelblad een goede eerste stap om te zetten wanneer je je eigen meubels wilt maken. Wees daarom dus ook verstandig en begin klein. Zo kun je allereerst kijken of het iets is wat je leuk vindt, maar natuurlijk ook of het je lukt.

De juiste materialen

Wanneer je je keuze hebt gemaakt, is het zaak te bepalen van wel materiaal jij je meubels wilt maken. Zo kun je namelijk kiezen voor een massief eiken tafelblad, maar kun je er ook voor kiezen om voor een andere wat lichtere houtsoort te gaan. Daarnaast die je natuurlijk ook het juiste gereedschap te hebben, zodat je op een goede en professionele wijze aan het werk kunt. Voor het juiste gereedschap ben je bij RS Tools aan het juiste adres. Hier vind je alles wat jij nodig hebt voor het maken van je eigen meubels.

Houtbewerking en je eigen meubel maken

Maak eerst een tekening

Het grote nadeel aan beginnen zonder tekening of plan, is dat je in het geval van het bewerken van hout niet meer terug kunt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je aan de slag gaat met freeskoppen voor houtbewerking en je een foutje hebt gemaakt, je dit niet meer terug kunt draaien. Het is daarom dus ook aan te raden om voor jezelf eerst een tekening te maken van hoe het tafelblad moet gaan worden, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met het bewerken van het materiaal.