Meubels

Wat zijn de woonkamertrends voor dit najaar?

Hoe ziet de woonkamer er in het najaar van 2021 uit? Nieuwe trends breiden zich uit op verschillende vlakken. In dit artikel kijken we naar de meest opvallende nieuwe woonkamertrends van dit najaar. Wat mag niet ontbreken in jouw interieur? Je leest het hier.

We houden van pure materialen

Vanaf dit najaar zien we steeds meer pure materialen terug in het interieur. Let hierbij op de muren. Wil je echt iets vernieuwends, dan zorg je ervoor dat tenminste één muur een bakstenengevel kent, of een paneel van bakstenen. Hoe puur wil je het hebben! Deze trend past zeer goed binnen de industriële trend, maar doet het ook goed binnen het landelijke interieur.

Luxe woonaccessoires

Dit najaar combineren we puur met luxe. Woonaccessoires met een luxe, glanzende uitstraling zijn een must. Denk hierbij aan glazen lampen in aardse tinten met prachtige glans, of hoogglans waxinelichthouders. Combineer katoenen kussen, in zachte pasteltinten, met metallic look kussens. En vergeet het aardewerk niet. Dit najaar kies je voor naturel, ongeglazuurde aardewerk accessoires, zoals fraaie wandborden. Daarnaast is het interieur van 2021 niet af zonder enkele mooie, riante woonkamer planten.

Welke kleuren kies ik dit najaar?

Het kleurenpalet voor dit najaar is pastel-poederkleurig. Van oudroze tot blauw en van aard bruine tinten tot gebroken wit. Heb jij geen zin om je hele interieur aan te moeten passen naar deze look, dan kies je simpelweg voor een mooi plaid en kussens in deze trendkleuren. Vind je dit iets te minimalistisch, dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om één muur in een trendkleur te verven. Door één muur aan te passen combineert dit perfect met de woonaccessoires in dezelfde kleur.

Wat doen we met de meubelen?

Wie op zoek is naar een nieuw eettafelset moet vooral even doorlezen: het eettafelset van dit najaar maakt een rigoureuze wending met de introductie van de bartafel industrieel van aard. Deze bartafel is een ware musthave. Hij staat op een stevig onderstel van metaal en kent een puur industrieel tafelblad, van doorgaans onbehandeld eikenhout. Dergelijke bartafels ken je vast wel vanuit de horeca. Het leuke is dat je ze nu in je eigen interieur kunt inbrengen. 

Aan de bartafel plaats je hoge stoelen, zoals dat hoort aan de bar! Het wordt overigens pas echt bijzonder indien je kiest voor een zitbank bij de bartafel. In dat geval plaats je de bank bij voorkeur tegen de (bakstenen)muur en combineer je het geheel met 2 of 3 hoge barstoelen. De barstoelen zijn natuurlijk geen echte barkrukken of iets wat daarop lijkt, maar heuse eettafelstoelen, alleen dan gewoon op hogere poten. Deze look is uiterst modern en past perfect bij het industriële interieur.

Plaats een bijzondere lamp boven dit eettafelset en je look is compleet. Zo is binnenkort ook jouw interieur helemaal klaar voor het najaar van 2021!