Meubels

Wat zijn boomstamtafels?

Boomstamtafels zijn een uniek natuurproduct. Er wordt namelijk een verticale ‘plak’ uit de boomstam gebruikt om het tafelblad van te vervaardigen. Elke boom heeft een unieke kleurtekening en patroon, waardoor elke boomstamtafel weer anders is. Met deze tafel wordt de pracht en kracht van de natuur ten volste benut. Het schors wordt van het blad verwijderd waardoor je de exacte vorm van de boomstam in de tafel terugziet. De nerven en kleurschakeringen zijn voor elk tafelblad weer anders, waardoor je gegarandeerd een unieke tafel in huis haalt. De boomstamtafel wordt ook wel een industriële tafel genoemd. Deze bestaan veelal uit een robuust tafelblad met een onderstel van metalen poten. Dit geeft deze tafel een stoer en stevig karakter. Het leuke is dat je zeker niet beperkt bent tot maar één soort boomstamtafel. Je hebt namelijk veel keuze tussen verschillende houtsoorten, vormen van tafelpoten en de kleur van de poten. Via Mister Tafel vind je altijd een geschikte industriële tafel voor jouw woning, want daar verkopen ze diverse boomstamtafels. 

Een boomstamtafel in diverse vormen

Bij een boomstamtafel denk je misschien direct aan een rechthoekige tafel. Dit is de meest voorkomende vorm, en niet zonder reden. Een langwerpige tafel is erg praktisch en past goed in een ruime eetkamer. Kies voor bijpassende eetkamerstoelen en je hebt een stijlvolle eetkamerset die direct opvalt. Naast een rechthoekige tafel kun je echter ook kiezen voor een vierkante tafel. Dit is ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt en de tafel ook in een hoekje zou willen zetten. Bijvoorbeeld wanneer je meestal met 2 personen aan tafel zit. Ook zijn ronde boomstamtafels een leuke optie. De ronde vorm geeft een mooi contrast met het robuuste van het massieve houten tafelblad. Hierdoor krijg je een speels effect waardoor er meer levendigheid gecreëerd wordt binnen jouw interieur. Bij Mister Tafel vind je dan ook diverse vormen boomstamtafels die een prachtige aanvulling zullen zijn in jouw woning.

Robuuste tafelpoten voor jouw boomstamtafel

Via Mister Tafel kies je de gewenste vorm van tafelpoten voor de boomstamtafel. De vier tafelpoten kennen we allemaal wel, maar ook de matrix tafelpoten misstaan zeker niet onder deze tafel. Dit geeft een dynamisch karakter aan de tafel, waardoor het geheel minder strak oogt. Ideaal wanneer je het levendige karakter wilt behouden in de eetkamer.  

Hoe combineer je jouw boomstamtafel?

Een boomstamtafel past natuurlijk goed in een industrieel interieur, maar ook in een landelijk of modern interieur misstaat deze tafel zeker niet. Ben je gek op een industriële look? Dan zijn er veel verschillende manieren om deze stijl te integreren. Hierbij kan je denken aan verlichting, zoals een industriële lamp. Kies bijvoorbeeld voor een lamp in de vorm van een gloeilamp, waarbij je de gloeidraden ziet oplichten elke keer wanneer je de lamp aanzet. Maar ook een grote industriële hanglamp staat prachtig boven jouw nieuwe boomstamtafel. Qua vloer gaat deze tafel perfect samen met een industriële look zoals de betonlook. Hiermee creëer je het effect van een gegoten betonvloer, met het gemak en de lage prijs van een keramische tegel. Of ben je op zoek naar een industriële eyecatcher op de muur? Zo kies je bijvoorbeeld ervoor om één muur met bakstenen te laten bekleden. Zo krijg je echt dat rauwe en grove industriële karakter in jouw eetkamer.