Meubels

Tips voor het kiezen van een salontafel

Wanneer je een salontafel gaat kiezen voor in de woonkamer, zijn er meer dingen waar je rekening mee moet houden dan je misschien denkt. Er zijn namelijk vele soorten salontafels verkrijgbaar, zoals de Ethnicraft salontafel. Elke salontafel heeft weer zijn eigen eigenschappen, zoals de stijl, grootte en het materiaal waarvan het gemaakt is. Je moet dus onder andere bedenken wat goed bij jouw interieur past en wat voor functionaliteiten de salontafel moet hebben. Om alles goed op een rijtje te hebben, kun je in dit artikel meer lezen over het kiezen van een salontafel. Lees dus gauw verder!

De grootte van de tafel

Een van de eerste dingen die je zal moeten bepalen is de grootte van de salontafel. Dit hangt niet alleen af van de grootte van de woonkamer, maar ook van je persoonlijke behoeften. Als je alleen maar snacks of drankjes op de tafel wil plaatsen, dan is een kleine salontafel waarschijnlijk voldoende. Als je meer spullen kwijt wilt op de tafel, zoals tijdschriften of decoratieve items, dan zal je waarschijnlijk moeten opteren voor een groter formaat. Om meer ruimte te creëren kun je ook kiezen voor een salontafel met lades.

Het soort materiaal

Salontafels komen in allerlei soorten materialen, van hout tot metaal, je kunt het zo gek nog niet bedenken. Elk van deze materialen komt weer met zijn eigen voor- en nadelen. Zo staan glazen salontafels bekend om het feit dat ze een moderne en koele uitstraling aan de ruimte geven. Tevens zal het de ruimte groter laten ogen. Wel loop je het risico dat een glazen salontafel sneller breekt. Houten salontafels geven jouw woonkamer een warme en knusse sfeer. Het is goed om te bedenken welke stijl er heerst in jouw woonkamer, om daarop je keuze voor het materiaal op te baseren. Als je een moderne, industriële sfeer in je woonkamer hebt, dan kan het bijvoorbeeld beter zijn om te kiezen voor een metalen salontafel.

De hoogte van de tafel

Niet geheel onbelangrijk is de hoogte van de salontafel. Het liefst wil je dat deze een beetje in lijn is met de bank, zodat het er gestroomlijnd uitziet. Ook is dat het meest comfortabel, bij het pakken van snacks of als je je voeten op de tafel wil rusten. Ben jij momenteel dus op zoek naar een nieuwe salontafel? Houd dan rekening met deze tips. Op deze manier krijg jij een tafel die perfect in je kamer past!