industriële meubels
Meubels

Tips voor de mooiste industriële kasten!

Industriële kasten vormen een van de grootste trends binnen het interieur en dit zal naar verwachting nog wel enige tijd zo blijven! Waaraan dankt dit type meubel nu precies zijn populariteit? Doordat industriële kasten een moderne, strakke uitstraling kennen en meestal gemaakt zijn van pure materialen, zoals hout, metaal en glas, zijn we er dol op. Ze staan fantastisch binnen vele interieurstijlen. Want wist je dat industriële kasten soms ook uitermate goed te matchen zijn met het landelijke interieur? De robuuste, authentieke vormgeving en uitstraling past goed bij een landelijke sfeer. Welke industriële kasten een absolute trend vormen momenteel nemen we hier met je door.

Industriële wandmeubels

Industriële wandmeubels kom je in uiteenlopende uitvoeringen tegen, van boekenkasten tot hoge kasten en TV meubels. Bij industriële kasten denken we al snel aan metalen kasten logischerwijs, aangezien dergelijke kasten echt afkomstig zijn uit de tijdsperiode van rond 1930 waarop de hedendaagse industriële look is geïnspireerd. Maar zoals dat gaat met trends verschijnen er varianten op het origineel, zo vormen industriele kasten van hout de heuse nieuwe woontrend van dit moment! Hieronder tref je de meest populaire industriële houten kasten!

Industriële houten TV meubels

TV meubels zijn vaak lage, brede wandkasten, met ruimte hierin voor overige apparatuur en audio. Aan de achterzijde bestaat meestal een ronde opening voor alle snoeren. Houten industriële TV meubels zijn hartstikke populair dankzij de de efficiënte look, en het fraai gecombineerde metalen frame wat de behuizing vormt voor het houtwerk. Kies je voor kwaliteit, dan kies je voor bewerkt antiek teakhout of eikenhout. Dit combineert zeer fraai met metaal. 

Industriële houten dressoirs

Dressoirs met een industriële look laten zich kenmerken door het strak vormgegeven onderstel. Het onderstel op poten kan van hout of metaal zijn. Het leuke is dat we soms ook jaren-50 invloeden tegenkomen, met de schuin naar buiten gepositioneerde poten in plaats van recht. Eveneens industrieel, maar dan net uit een andere tijd episode. De combinatie van een metalen stel met houten bladen zorgt dat jouw dressoir geweldig industrieel oogt. En je plaatst ‘m met gemak ook in het landelijke interieur. 

Industriële kasten

Vitrinekasten, boekenkasten en buffetkasten, ze zijn allemaal verkrijgbaar in de kenmerkende industriële stijl zoals hierboven omschreven! Het design kan uiteenlopend zijn, een vitrinekast vraagt al snel om een glazenwand, zodat jij mooi je spullen stofvrij kunt etaleren. De boekenkast kent open gedeeltes, maar ook lades en deuren optioneel. 

Hout in vele kleuren en stijlen

Houtwerk is op zijn allermooist wanneer het echt hout betreft en geen fineer. Wil je toch low budget gaan, dan is fineer natuurlijk ook een optie, maar als het even kan geniet echt hout de absolute voorkeur. Houttrends van dit moment zijn Mangohout, Eikenhout en Teakhout. Soms ondergaan zij een speciale behandeling, zodat kleurschakeringen geweldig naar voren komen, maar ook grotendeels onbehandeld hout past binnen het industriële interieur!