industrieel inrichten
Meubels

Kies voor industrieel

In de afgelopen jaren is de industriële stijl in interieurontwerp steeds populairder geworden en het is gemakkelijk te zien waarom. Bij de look draait alles om het combineren van de beste aspecten van ouderwetse charme met moderne elegantie. In wezen is het een perfect compromis.

Wanneer we ons deze interieurontwerpen in industriële stijl voorstellen, denken we meestal aan lofts met grote open ramen en veel zichtbare baksteen. Degenen die in minder stedelijke omgevingen wonen, kunnen het gevoel hebben dat ze niet de juiste omgeving hebben en dat hun woonruimtes te traditioneel zijn om deze stijl te bereiken.

Je kunt echter in iedere ruimte profiteren van een dosis industriële stijl. Hier zijn enkele tips zodat je de industriële stijl in je eigen huis kunt halen.

Palet van neutrale kleuren

Een van de eerste dingen die je opvalt in industriële ruimtes is dat er niet veel felle kleuren zijn. In plaats daarvan vertrouwt deze stijl op het gebruik van een mix van neutrale tinten om een ​​strakke look te creëren. Houd hier rekening mee bij het kiezen van jouw kleurenpalet.

In tegenstelling tot de grimmigheid die wordt geboden door meer minimalistische ruimtes, hebben interieurs in industriële stijl de neiging om een ​​warmer, meer gastvrij gevoel te hebben. Dit komt omdat, in plaats van te gaan voor zwart-wit tinten om een ​​sterk contrast te creëren, ze een verscheidenheid aan bruintinten en materialen zoals beton bevatten.

Vergeet niet dat natuurlijke materialen ook als neutraal gelden. Als je het geluk hebt om in een huis met bakstenen muren te wonen, zouden deze in het middelpunt van de belangstelling moeten staan. Als dat niet het geval is, kun je ook overwegen om stukken hout, steen en metaal in jouw ontwerp op te nemen.

Mix houten en metalen meubels

Bij ruimtes in industriële stijl draait het om het mengen van oud en nieuw. Een van de gemakkelijkste manieren om dit contrast in uw ruimte te brengen, is door verschillende soorten hout en metaal in jouw ruimte te mengen.

Bij het kopen van stukken hout is er een bepaald aspect dat je kunt toepassen. In plaats van te zoeken naar volledig afgewerkte items, focus je op het vinden van meubels die eruit zien dat ze een geschiedenis lijken te hebben. Dat is de zogenaamde versleten look.

Als het om metaal gaat, heb je een keuze. De afwerking die je kiest, zal een cruciale rol spelen in jouw algehele esthetiek. Als je een oudere look wilt bereiken, kies dan voor een geborstelde of geoliede afwerking. Als je echter wilt dat de ruimte super trendy is, kijk dan bij industrieelhuis.nl.

Zo kun je een garderoberek kopen die gemaakt is van hout en metaal. Ze kunnen vaststaand zijn of op wieltjes, zodat je ze gemakkelijk overal kunt plaatsen. Sommige gedurfde modellen zijn zelfs gemaakt van pijpleidingen en kunnen ook van koper en hout zijn.