Chesterfield-bank
Meubels

Hoe ziet de Chesterfield bank eruit?

Een Chesterfield bank herken je meteen. Niet alleen aan de uitstraling, maar ook aan de vorm. Die is zo kenmerkend. De bank heeft wel iets aristocratisch. De annalen vertellen dan ook dat de Chesterfield banken ontstaan zijn bij een bepaald bezoek aan een hertog. De bank heeft karakteristieke opgerolde armleuningen. Opvallend is dat deze zich op hetzelfde niveau als de rugleuning bevinden. Deze gebogen en ook hoge look laat duidelijk de link met de Britse monarchie zien. Vandaar dus dat we zeker kunnen stellen dat een Chesterfield bank luxe en comfortabel is

Originele afwerking

De afwerking van een Chesterfield bank is origineel. Noppen zorgen voor een goede fixatie en ook voor duurzaamheid. De rugleuning is rijkelijk versierd met mooie knopen. Deze zijn zo bevestigd dat de bekleding naar de binnenkant gaat. Vooral de knoop is zo kenmerkend en zorgt voor de retro uitstraling.

Robuuste uitstraling

De poten van een Chesterfield bank zijn gemaakt van massief hout. Je kunt dus wel zeggen dat hij stevig op zijn poten staat. Het is niet voor niets dat dit solide fundament het tot op de dag van vandaag heeft volgehouden. De zitting van deze banken is redelijk laag vergeleken met veel andere banken. Wel zit de bank heerlijk en comfortabel. Er is dan ook een goede vulling aangebracht. Deze zorgt tegelijk voor een wat rondere uitstraling. Al met al kun je een bank van Chesterfield wel zo ongeveer een kunstwerk noemen.

Waar is een echte Chesterfield van gemaakt en hoe herken je deze?

Een echte Chesterfield is gemaakt van goed leer en niet van namaakleer. Helaas worden de banken nogal vaak nagemaakt. Op zich logisch natuurlijk als je ziet hoe populair ze zijn in vintage decors. Het is niet altijd eenvoudig om echt van nep te onderscheiden. Kijk allereerst eens naar de poten van de bank als je zekerheid wilt hebben. Het onderstel moet gemaakt zijn van massief hout. Kijk daarna goed naar de coating. Oorspronkelijk bestaat de bekleding uit dik en fijn rundleer. Verder moet de vulling vastgenageld zijn op centrale verankeringspunten. Tenslotte voel je het verschil als je gaat zitten. Je moet super comfortabel en zacht in de bank wegzakken. Zo heb je dus best een heel aantal ankerpunten waar je op kunt letten als je wilt weten of je niet te maken hebt met een namaak. Natuurlijk vertelt de prijs je ook nog een heleboel. En het feit of je wel of geen garantie krijgt.