Diversen Meubels Verlichting

Hoe richt je de eetkamer echt naar wens in?

Het is de plek waar het allemaal gebeurt; gezellig met elkaar eten, ‘s avonds spelletjes spelen, tot aan overdag werken toe. We hebben het dan natuurlijk over de eetkamer. Deze centrale plaats in je woonkamer brengt familieleden samen. Hoe zorg je er nu voor dat je het meest optimale uit je woonkamer haalt?

Is jouw eetkamer ook multifunctioneel?

Of jij de enige bent die aan de keukentafel werkt? Vast niet! Het zal je verbazen hoeveel mensen overdag wel niet gezellig aan de keukentafel hun laptop openen. Veel fijner dan dat sfeerloze bureau op zolder. Je hebt daarnaast alle gemak bij de hand. Met het koffieapparaat, de waterkoker en de ijskast in je nabijheid heb je zo die boterham gesmeerd, of thee gezet. De keukentafel is fijn. Ook voor kinderen; zij maken er graag hun huiswerk. ‘s Ochtends en ‘s avonds fungeert de eettafel als kloppend hart van het gezin. ‘s Ochtends met elkaar ontbijten en ‘s avonds knus een vorkje prikken met het hele gezin. De eetkamer is een multifunctionele ruimte. Hoe haal jij er het beste uit?

Bestaande situatie aanpassen, of moet het helemaal anders?

Ben jij eigenlijk stiekem best heel tevreden over je woonkamer, maar wil je gewoon met wat kleine aanpassingen een metamorfose bewerkstelligen? Probeer voor jezelf na te gaan wat er aan schort. Is jouw eetkamer te formeel, te gedateerd of te weinig spicy? Door een paar facetten te veranderen kun je echt een heel andere look voor je eetkamer of tafel creëren.

Hippere eetkamer

Wil je geen grote aanpassingen doen, denk dan aan het upgraden van je eettafel door het ophangen van een opvallende tafellamp. Laat het gerust een moderne eyecatcher zijn, die meegaat in de lengte van je eettafel.

Ben je uitgekeken op je eettafelstoelen? Deze kun je prachtig oppimpen door middel van rekbare stoelhoezen. Er zijn talloze dessins en kleuren verkrijgbaar, succes gegarandeerd.

Ook verander je de look eenvoudig door nieuwe accessoires toe te voegen in dezelfde moderne kleuren. Denk hierbij aan een vaas, een mooie plant, bloemstuk, fruitmand, kaarsen, en tot slot kussens voor de stoelen. Accessoires in dezelfde kleurschakeringen maken de eetkamer instant levendiger.

Nieuwe eetkamer

Wil je echt een totaal nieuwe stijl in de eetkamer en heb je hiervoor een bepaald budget in gedachten? Een nieuwe eettafel en stoelen baseer je niet alleen op smaak en voorkeur voor materialen en design, e.e.a. moet ook praktisch zijn. Is jouw eetkamer een echte allround plek, waar niet alleen gegeten wordt, maar waar ook gewerkt wordt en aan gespeeld wordt? Het is in dat geval belangrijk dat de stoelen matchen bij de functie waarvoor zij dienen.

Moet je langdurig prettig kunnen zitten? Zorg dan voor eettafelstoelen met een goede rug-pasvorm die niet te hard is. Heb je weinig ruimte? Denk dan eens aan het plaatsen van een bankje aan één zijde van de tafel, kinderen zijn overigens ook gek op bankjes! 

Tot slot zorg je voor een goede tafelhoogte ten opzichte van de stoelen, niets zo vervelend namelijk als te laag zitten aan de eettafel!