Creëer je eigen droomkeuken
Keuken

Zo creëer jij jouw droomkeuken

 

>Voor sommigen is het de belangrijkste ruimte in het huis, terwijl anderen er liever niet komen: de keuken. De gemiddelde keukenprins(es) wil natuurlijk haar droomkeuken, terwijl een ander liever een fijne badkamer wil. Deze tips zijn dan ook voor alle keukenprins(ess)en, want met deze tips creëer jij jouw droomkeuken. 

Maak een praktische indeling

Van tevoren had je het wellicht heel leuk bedacht, maar in de praktijk blijkt het toch niet te werken. De borden staan net te hoog en het broodbeleg te ver naar achter. Hoe handig het op het eerste oog ook lijkt, vaak is de indeling van de keukenkastjes toch niet helemaal zoals gepland. 

Plan een moment in waarop je je keukenkastjes op een praktische manier in gaat delen. Wat gebruik je vaak en moet dus vooraan? Welke glazen zijn zelden nodig en kunnen dus achteraan? Houd ook rekening met hoogte en eventueel met kinderen die glazen uit lage kastjes kunnen laten vallen. Het kost even tijd, maar het brengt je wel een stapje bij jouw droomkeuken. Keukenmeubels op maat

Je denkt er waarschijnlijk niet zo snel aan, maar ook in een keuken is het mogelijk om meubels op maat te creëren. Uiteraard is het een optie om een hele keuken op maat te laten ontwerpen, maar dit is over het algemeen niet heel goedkoop. Wanneer je dus een wat kleiner budget hebt, is een enkel keukenmeubel op maat laten maken een goede optie. 

Wie heeft er immers niet zo’n onpraktische hoek, waar je eigenlijk net niks mee kan? Een meubel op maat in de keuken verhelpt dat. Daarnaast kan jij aangeven hoe jij het meubel wil hebben. Dit biedt je de mogelijkheid om het meubel precies te krijgen zoals jij het wil hebben. Een stukje dichter bij je droomkeuken dus. De meubelmaker in Gelderland weet alles af van (keuken)meubels op maat. Deze ambachtelijke meubelmaker zorgt ervoor dat jij precies krijgt wat je wil, een aanrader dus. 

Maak het persoonlijk

Het laatste zetje naar de perfecte keuken is jouw persoonlijkheid. Natuurlijk, opgeruimd staat netjes, maar je persoonlijkheid toevoegen in de keuken zorgt ervoor dat het helemaal jouw plekje wordt. Schaf een paar leuke gardes, lepels, potten en pannen aan om het eigen te maken. Een gebruikt receptenboek of schort verbergen? Juist niet, het maakt jouw keuken helemaal eigen! De perfecte keuken is voor velen namelijk helemaal niet strak en steriel, maar juist een plek om te leven. Leef je dus uit!