Welke-soorten-messen-mogen-in-geen-enkele-keuken-ontbreken
Keuken

Welke soorten messen mogen in geen enkele keuken ontbreken?

We leven in Nederland al enkele jaren een beetje in een luxeprobleem. Doordat er zo ontzettend veel opties voor alles zijn wordt het maken van een keuze namelijk alleen maar moeilijker. Ditzelfde geldt ook zeker als het gaat om het keukengerei. Denk hierbij aan bestek, lepels keukenmessen et cetera. Wanneer je online of in een winkel op zoek gaat naar messen, dan vindt je waarschijnlijk tientallen verschillende soorten messen. Nu heb je deze natuurlijk niet allemaal nodig, maar de winkel of webshop zal jou helaas nooit vertellen welke messen je wel en niet nodig hebt. Ben je benieuwd welke messen je in ieder geval wel nodig hebt? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk meer over de messen die in geen enkele keuken mogen ontbreken!

Een mes om mee te schillen 

Het schilmes is een essentieel mes dat in iedere keuken aanwezig zou moeten zijn. Deze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld aardappels of fruit mee te schillen. Je kunt een schilmes daarnaast ook gebruiken om bijvoorbeeld kruiden fijn te hakken. De schilmessen zijn daarnaast ontzettend goedkoop. Deze messen mogen dus écht niet ontbreken in jouw besteklade.

Een mes om groenten mee te snijden

Een groentemes is een mes dat ontworpen is om groenten te snijden. Je kunt dit eventueel ook wel doen met een schilmes, maar een groentemes is een stuk scherper en groter waardoor het snijden van de groenten veel sneller gaat. Het groentemes is er dus ook zeker een die in geen enkele besteklade mag ontbreken. De tijdsbesparing die dit mes je oplevert maakt het de investering na een paar dagen al meer dan waard.

Een mes om brood mee te snijden

Een broodmes is vaak wat meer gekarteld dan de eerder genoemde messen. Dit komt omdat je dankzij de kartels in het mes gemakkelijker door een broodje heen snijdt. Dit geldt overigens voor alle soorten brood. Dus mocht je altijd voorgesneden broden bij de winkel kopen, dan is het alsnog handig om een broodmes in huis te hebben voor als je een keer een italiaanse bol of een kaiserbroodje koopt.

Een standaardmes om mee te smeren en te snijden

Smeermessen mogen natuurlijk ook in geen enkele keuken ontbreken. Dit zijn van zichzelf geen bijzondere messen maar zijn wel uiterst functioneel. De smeermessen zijn waarschijnlijk uiteindelijk ook de messen die je het meeste zult gebruiken. Ze snijden gemakkelijk door gekookt eten heen, maar zijn weer niet zo scherp dat je jezelf hier gemakkelijk aan kunt snijden. Ideaal dus voor mensen die niet zo handig zijn. Daarnaast kunnen de messen gebruikt worden om bijvoorbeeld een boterham te smeren.

Een set met hierin alle benodigde messen

Als je niet zeker weet welke messen je nodig hebt, dan kun je natuurlijk altijd gewoon een volledige messenset kopen. Hierin zitten over het algemeen de nuttigste en meest voorkomende messen Wanneer je na verloop van tijd merkt dat je een bepaald mes tekort komt, dan kun je deze natuurlijk altijd los kopen. Probeer er hierbij wel op te letten dat het mes qua kleur een beetje overeenkomt met de messen die je al in de la hebt liggen. Als de stukken bestek mooi met elkaar matchen geeft dit een veel mooiere uitstraling van de besteklade.