keuken sfeer
Keuken

Keuken

 Leefkeuken

Ben je op zoek naar leuke ideeën om je keuken in te richten? Droom je helemaal weg van een keuken die tot in de puntjes perfect uitgewerkt is en waar je echt in kan leven? Hier enkele tips om je keuken up te graden tot een echte leefruimte met veel sfeer.Ruimte als begripWanneer je een leefkeuken wilt maken, gebruik je een andere manier van inrichten dan bij de klassieke keukens. De keuken wordt het centrum van het huis. Om de ruimte zo goed mogelijk te benutten en tot uiting te laten komen, zijn verborgen wandkasten een goede idee. Op deze manier wordt er eenheid gecreëerd en ziet alles er netjes uit. Een keuken heeft vanaf nu meerdere functies. Koken is niet langer de enige activiteit die gebeurt in een keuken. De keuken is de plaats waar je leeft, waar alle functies samenkomen.

keuken sfeer

Eenheid

Met een keukeneiland kan je eenheid creëren, maar ook een visuele afscheiding tussen zitruimte en werkruimte. Hiermee zijn er ook tal van mogelijkheden. Wil je niet dat er nog een visuele afscheiding is? Maak je tafel dan een deel van het keukeneiland en laat alles in elkaar overvloeien.

Wit staat voor neutraliteit

Natuurlijk is de perfecte keuken voor iedereen iets anders. Maar met wit doe je nooit iets verkeerd. De kleur is heel neutraal en alles kan erbij worden gecombineerd. Dit combineren met hout, zorgt ervoor dat het geheel er niet al te steriel uitziet. Dit geeft de ruimte een tijdloos karakter.

Hout, niet meer koud

Hout is de sleutel voor een gezellige leefruimte. Waarom zou je dit dan niet als het centrale materiaal voor je keuken gebruiken? Hout is een materiaal dat je overal voor kan gebruiken. Neem je een houten vloer? Of liever een houten werkblad?

Sfeerbibliotheek

Ben je niet thuis in de wereld van het strakke wit? Maar kan je er ook geen nee tegen zeggen? Maak het dan zachter met een toevoeging van een grote boekenwand voor je kookboeken. Dit creëert meteen een authentieke sfeer en is nog eens handig ook.

Leefkeuken met bank

Een absolute trend voor leefkeukens is een bank. Dit zorgt direct voor een huiselijke, familiale sfeer. Je kan verschillende kanten op met zo’n bank. Heb je te weinig opbergruimte? Combineer de zitbank dan met kasten!

Smal en lang

Heb je een lange en smalle ruimte? Dan is het niet eenvoudig hier een woonkeuken van te maken. Maar niet getreurd, ook hiermee kan je een keuken als leefruimte maken. Installeer een lang, smal kookeiland, zo wordt de kracht van de ruimte extra benadrukt. Integreer hier ook meteen je tafel in, zodat er geen extra ruimte verspild wordt.

Kijk voor meer keukenapparatuur.