Keuken

Design barkrukken kopen; waar je op moet letten!

Design barkrukken worden steeds populairder. Zeker als je een keuken met bar hebt mag een mooie set design barkrukken niet ontbreken aan deze bar. Hippe barkrukken in de keuken zien er natuurlijk erg stijlvol uit, maar het zorgt ook voor gezelligheid. Zo ga je sneller even in de keuken zitten met een hapje en drankje als je bijvoorbeeld aan het koken bent. Bij het kopen van design barkrukken is het echter wel belangrijk om te letten op een aantal punten.

De juiste hoogte

De juiste hoogte van een barkruk bepalen is niet zo moeilijk. Je moet ervoor zorgen dat je minimaal 28 centimeter ruimte hebt tussen het zitvlak en het barblad. Voordat je op zoek gaat naar een setje barkrukken moet je dus even de hoogte van het barblad opmeten. Doe deze hoogte -28 en dat is de maximale hoogte voor de design barkrukken.

Gebruikers

Design barkrukken zijn natuurlijk erg stijlvol, maar ze staan er niet alleen voor de sier. Je wilt er ook gebruik van kunnen maken. Bij het aanschaffen van design barkrukken is het verstandig om rekening te houden met wie er op de barkruk gaat zitten. Zo heeft een stevig persoon een stabiele en stevige barkruk nodig. Bij het kiezen van barkrukken kan je dan ook het beste de zwaarste en grootste persoon van het gezin als maatstaf nemen.

Rugleuning

De keuze voor design barkrukken met of zonder rugleuning is persoonlijk. De één vindt een rugleuning fijn en de ander vindt het weer een te lompe uitstraling hebben. Het is dus belangrijk om bij jezelf af te vragen. Wat vind je het fijnst zitten? En wat staat er het mooiste in je interieur? Over het algemeen staan barkrukken met rugleuning mooi in grote ruimtes en kan je in kleinere ruimtes beter kiezen voor wat minimalistische modellen.

Met kussen of niet?

Design barkrukken met een kussen zien er al vaak een stuk comfortabeler uit. Echter is dat niet altijd het geval. Een slecht ontworpen beklede zitting zit vaak een stuk vervelender dan een goed voorgevormde kunststof zitting. Een zitting van kunststof kan dus enorm comfortabel zitten, wel is het belangrijk om te letten op de vorm van de zitting. Design barkrukken van kunststof zijn gemakkelijk schoon te houden en hebben een moderne uitstraling. Kies dus wat het beste bij jou past; wil je een barkruk met kussen of zonder?

Design barkrukken