kantoor inrichten
Kantoor

Zo richt je jouw kantoor in voor maximale productiviteit

Als je bezig bent met het inrichten van een nieuw kantoor, kan dit soms lastig zijn en vraag je jezelf af hoe je dit het beste kunt aanpakken. Er is veel om rekening mee te houden, van de indeling van de ruimte tot het soort meubilair dat gekozen wordt. Bij de inrichting van een kantoor moet functionaliteit voorop staan. Met dat in gedachten zijn er nog een aantal andere factoren waar je rekening mee moet houden. In deze blog geven we een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een zowel functioneel als stijlvol kantoor.

Indeling

De indeling van uw kantoorruimte speelt een grote rol in de functionaliteit ervan. Zorg ervoor dat je van tevoren een plan hebt, zodat de beschikbare vierkante meters optimaal benut kunnen worden. Door de bureaus in de buurt van ramen te plaatsen kan er geprofiteerd worden van natuurlijk licht. Als je een kleine ruimte hebt kun je overwegen om aan de muur gemonteerde planken te gebruiken in plaats van grote boekenkasten om wat vloerruimte te besparen!

Meubilair

Bij het inrichten van een nieuw kantoor is de keuze meubilair heel belangrijk. Je wilt een fijne sfeer uitstralen, maar ook beschikken over functionele ruimtes. Zo wil je bij het vergaderen voldoende zitplaatsen hebben. Welk meubilair je ook kiest, zorg er voor dat deze makkelijk toegankelijk zijn voor iedereen en stijlvol is, zodat werknemers met plezier de tijd doorbrengen. Naast een stijlvol kantoor is het verstandig te investeren in ergonomisch meubilair voor werknemers. Dit voorkomt lichaamsklachten, verzuim en het heeft een positief effect op de productiviteit. We raden aan een kijkje te nemen bij Kato Kantoorinrichting voor een groot aanbod aan ergonomische bureaus en stoelen. Er zal veel tijd doorgebracht worden aan het bureau, dus zorg ervoor dat deze comfortabel is!

Opslag

Bij een goede kantoorinrichting is de opslagruimte niet te vergeten. Zoek bij het aanschaffen van meubilair naar stukken die ook als opslag gediend kunnen worden, zoals boekenplakken met kasten of bureaus met laden. Zo kan je je kantoor georganiseerd en opgeruimd houden zonder hier de stijl aan voorbij te laten gaan.

Personaliseer je kantoor

Als de basis eenmaal bepaald is, is het tijd om je kantoorruimte te personaliseren zodat het eigen wordt. Wees niet bang om wat persoonlijke accenten toe te voegen aan je kantoor, zoals bijvoorbeeld foto’s van het team, of souvenirs van buitenlandse reizen. Voeg daarnaast wat groen toe zoals potplanten of hangende vetplanten. Deze brengen elke ruimte tot leven te brengen, en ze helpen ook nog eens de lucht te zuiveren!