werkkamer inrichten
Kantoor

Werkkamer inrichten: dit heb je nodig!

Wil je een fijn en werkbaar thuiskantoor creëren of je huidige werkplek anders inrichting? Dan hebben we hieronder een aantal handige tips die je hierbij eenvoudig kunnen helpen, zodat je met je volle focus en energie de werkdag kunt beginnen.

Werkplek naar wens inrichten

Gedeeltelijk of geheel thuiswerken kunnen we in onze huidige werkmaatschappij niet meer omheen en zal waarschijnlijk gebruikelijk blijven in de toekomst. Daarom is een comfortabele thuiswerkplek essentieel geworden voor voldoende productiviteit en het gezond kunnen uitvoeren van je werkzaamheden. Je thuiswerkplek moet een rustgevende plek zijn met voldoende lichtinval en faciliteiten waar je ergonomisch goed moet kunnen werken.

Zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is voor je lichaamswerkhouding de beste optie. Dat de gehele dag zitten ongezond is, is officieel aangetoond door middel van diverse onafhankelijke onderzoeken. Als je een zittend beroep hebt is een zit-sta bureau dus een hele goede optie om lichamelijk in goede gezondheid te blijven. Met deze manier van werken kun je je werkhouding zelf bepalen en wijzigen in de loop van je werkdag. Kijk anders eens voor een bureau op Designkantoormeubilair.nl.

Bureaustoel 

Bij de standaard zithouding achter je bureau is een kwalitatief hoogwaardige bureaustoel ook heel belangrijk. De arm en rugsteunen van de bureaustoel zijn bepalend voor je zithouding achter je bureau. Kies dus ook bureaustoel waarbij je zowel je arm als rugsteunen kunt verstellen om de optimale zithouding voor jezelf te kunnen creëren. 

Verlichting 

De juiste verlichting in je werkomgeving is zeer belangrijk voor je concentratie en productiviteit. Als je je bureau plaatst bij of in de buurt van een raam dan geeft dit je een energiek gevoel tijdens het werken. Het plaatsen van zowel tafellampen als vloerlampen zijn opties om de hoeveelheid licht te vergroten. Let hierbij wel op dat de extra lampen niet te fel licht bevatten.

Sfeerbepaling

Een paar persoonlijke details toevoegen aan je werkplek geeft een fijn en positief gevoel waardoor het werken minder energie zal kosten. Schilderijen en planten geven een positieve noot aan je werkomgeving. Tevens verbeteren planten de luchtkwaliteit van je werkruimte, wat ervoor zorgt dat je ’s middags minder slaperig zal zijn, doordat het zuurstofgehalte hoger blijft. 

Opbergruimte 

Genoeg opbergruimte is belangrijk om je werkplek overzichtelijk te houden. Het brengt rust in de ruimte. Een schone opgeruimde werkplek heeft een positief effect op de productiviteit en efficiëntie tijdens het werken. Zorg er daarom ook voor dat je aan het einde van elke werkdag je werkplek leeg en opgeruimd achterlaat. Zo begin je de volgende ochtend weer eenvoudig met een schone lei. 

Relaxen 

Wanneer je veel thuis werkt, probeer dan ook je rustmomenten te pakken. Relaxmomenten zijn erg belangrijk om je focus te behouden, hernieuwde energie op te doen en je ogen en hersenen even tot rust te laten komen. Dit kan door middel van het lopen van een rondje buiten, even lunchen of een kopje thee drinken buiten je werkplek. Zo zorg je ervoor dat je daarna weer fris aan het werk kunt en de klussen kunt klaren die er die dag op de planning staan.