thuiswerkplek upgraden
Kantoor

Je thuiswerkplek upgraden? Dan mag je dit niet vergeten!

Waarschijnlijk heb je het al lang gemerkt: het is ontzettend belangrijk dat je werkplek een inspirerende, motiverende omgeving is waarin je barst van de productiviteit. Zowel op kantoor, als thuis. En hoewel de werkplekken op kantoor vaak al volgens allerlei normen zijn ingericht, is dit in je thuiswerkplek niet altijd het geval. Tijd voor een upgrade dus – zeker als je van plan bent iedere week een aantal dagen te blijven thuiswerken. Maar waarmee moet je rekening houden – en wat mag je zéker niet vergeten? Officetopper vertelt je alle ins en outs over het inrichten van jouw werkplek.

Zorg voor een goede werkhouding

Zeker als je de gehele dag achter je bureau werkt, is het van groot belang dat je in de juiste werkhouding zit. Werk je momenteel nog aan een tafel of bureau met vaste hoogte? Dan is het aanschaffen van een in hoogte verstelbaar bureau de allereerste stap om jouw werkplek te upgraden. Eén van de pijlers van een goede werkhouding, is immers de juiste werkhoogte – en die is voor iedereen anders. Een tafel of bureau met vaste hoogte voldoet daarom vaak niet. Werk je te hoog of te laag? Dan loop je al gauw het risico op nek- of rugklachten door een verkeerde houding. Daarom is een in hoogte verstelbaar bureau ook zo belangrijk.

Wissel af tussen zitten en staan

Wil je écht kiezen voor een gezonde optie? Kijk dan eens naar de zit-sta bureaus van Officetopper. Hoewel een in hoogte verstelbaar zit-zit bureau al een betere, ergonomische optie in voor jouw thuiswerkplek, is een zit-sta bureau nóg veel beter. Met deze bureaus wissel je namelijk eenvoudig af tussen zit- en stahoogte. Ideaal om door de werkdag heen regelmatig van werkhouding te wisselen en zo de kans op nek- en rugklachten nog verder te verkleinen. De zit-sta bureaus zijn beschikbaar als elektrisch verstelbare variant – waarmee je met een druk op de knop de hoogte verstelt – en daarnaast als slingerverstelbare variant. Beide ideaal voor thuis!

Ergonomisch en comfortabel meubilair

Naast het kiezen van een goed bureau, is het overige meubilair natuurlijk ook onmisbaar op jouw thuiswerkplek. Een ergonomische en comfortabele bureaustoel, een stijlvolle kantoorkast voor het opbergen van jouw werkpapieren of -spullen en diverse accessoires. Werk je bijvoorbeeld op een laptop, of met een los beeldscherm? Dan is een laptop- of monitorverhoger aan te raden voor een goede werkhouding. Houd hierbij aan dat de bovenrand van het beeldscherm, van zowel je laptop als monitor, op ooghoogte staat. Een los toetsenbord en een losse muis zijn dan zeker zo handig om in de juiste houding achter uw scherm te werken.

De juiste inrichting

And last but not least: natuurlijk is het belangrijk dat jij je goed voelt in de ruimte. Veel (dag)licht, accessoires in rustige kleuren, een aantal planten en een opruimde werkomgeving: stuk voor stuk zaken waarmee je rekening kunt houden. Daarnaast helpt de plek waar jij jouw bureau zet, ook nog mee aan een fijne werkdag. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het daglicht nooit in je gezicht of je rug hebt, maar vanaf de zijkant. Zo schijnt het licht nooit in je gezicht of op je beeldscherm – en daarmee voorkom je weer vermoeide ogen. Ook vind je het misschien fijner om de ruimte in te kijken – of kijk je liever naar de muur voor minder afleiding. Bepaal wat jij het fijnste vindt bij het inrichten van je werkplek!