waar moet je op letten bij een bureaustoel
Kantoor

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe bureaustoel

Een fijne bureaustoel is onmisbaar als je regelmatig achter een bureau werkt. Bureaustoelen worden tegenwoordig steeds vaker verkocht. Handig voor kinderen om aan een bureau in hun eigen kamer schoolwerk te doen, maar ook voor volwassenen om thuis een laatste hand aan het werk te kunnen leggen. In de coronatijd is het belang van een goede, het liefst een ergonomische, bureaustoel wel gebleken. Thuiswerken werd plotseling voor lange tijd de norm. Een goede zithouding was belangrijker dan ooit tevoren.

Ben jij momenteel ook op zoek naar een nieuwe bureaustoel voor in de werk- of kinderkamer? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan helpen we je graag een beetje op weg. Hier volgen de belangrijkste punten om op te letten bij het kopen van een nieuwe bureaustoel.

Budget bepalen

Voordat je een daadwerkelijke keuze kunt maken, is het eerst belangrijk om het budget te bepalen. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan de bureaustoel? Je ziet al snel dat de prijzen sterk uiteen lopen. Je hebt bureaustoelen voor enkele tientjes, maar ook voor een paar honderd euro. De kwaliteit hangt natuurlijk sterk samen met de prijs.

Bedenk voordat je de prijs bepaalt eerst goed waar je deze voor gaat gebruiken. Als je meer dan zes uur aan één stuk op de stoel doorbrengt, is het toch goed om voor het duurdere segment te kiezen. Ergonomische bureaustoelen van Bureaustoel.nl zijn dan een must. Deze helpen je de juiste houding aan te nemen tijdens het werken. Hierdoor ervaar je minder ongemak tijdens het zitten en voorkom je ook lichamelijke problemen in de toekomst. Bovendien zorgt een betere zithouding ook voor een hogere productiviteit.

Wil je wel over een goede stoel beschikken, maar heb je hier momenteel niet het budget voor? Dan kun je ervoor kiezen om nog even door te sparen of om een bureaustoel tweedehands te kopen.

Het oog wil ook wat

Koop je een bureaustoel voor kantoor? En ontvang je dagelijks veel klanten over de vloer? Dan is het slim om ook op de uitstraling van de stoel te letten. Kies voor een open en professionele uitstraling. Eentje die past bij het kantoorinterieur.

Natuurlijk is het ook slim om in je eigen woning op de uitstraling van de stoel te letten. Zonde als de kleur of de stijl van de stoel volledig uit de toon valt binnen het huidige interieur. Het oog wil ook wat.

Extra opties

Nu beschik je al over een groot aantal punten om op te letten en waarmee je de zoekresultaten tot het minimum kunt beperken. Bedenk vervolgens ook nog of de stoel over enkele andere opties moet beschikken. Ben je zelf erg klein of juist lang volgens de gemiddelde normen? Dan is het verstandig om voor een stoel met extra verstelbare opties te kiezen. Zo kan je de stoel geheel op maat aanpassen en past deze eigenlijk bij elke lengte en lichaamsverhouding. Al deze extra opties zorgen ervoor dat je altijd lekker zit en ook in de juiste houding blijft zitten.