Ergonomische bureaustoel voor thuiswerken of op kantoor
Kantoor

Een ergonomische bureaustoel mag niet ontbreken op je thuiswerkplek

Een ergonomische bureaustoel mag niet ontbreken op je thuiswerkplek
Tegenwoordig zien we dat werken vanuit huis steeds populairder wordt. Als thuiswerker is het allereerst erg belangrijk om een rustige en afgesloten plek te hebben. Deze thuiswerkplek moet het mogelijk maken dat je urenlang kunt werken zonder afgeleid te worden. Als thuiswerker breng je veel uren zittend achter je bureau door. Daarom is het belangrijk om in een gezonde houding te zitten. Een ergonomisch bureaustoel, verkrijgbaar in de webshop van Officecity, helpt daarbij. Wat zijn de voordelen van zo’n ergonomische bureaustoel? En waarom mag deze niet ontbreken op je thuiswerkplek? Lees het in dit artikel!Voorkom lichamelijke klachten

Veel zitten is niet goed voor je lichaam en kan voor veel lichamelijke klachten zorgen. Daarom is het belangrijk om als thuiswerker in een gezonde houding je werk uit te kunnen voeren. Voorkomen van klachten is beter dan genezen. Voor een ergonomische werkplek heb je een verstelbaar bureau en bureaustoel nodig. Zodat je de complete werkplek helemaal naar je lichaam kan afstellen. Tegenwoordig zijn zit-sta bureaus ook erg populair. Aan deze bureaus kan je zitten en staan afwisselen, wat natuurlijk erg gezond is!

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is een bureaustoel die je helemaal naar wens kunt verstellen. De arm- en rugleuning kan je dus afstellen naar je lichaam, waardoor je zorgt voor een comfortabele en gezonde werkhouding. Thuiswerkers hebben zeker een ergonomische bureaustoel nodig omdat zij vaak erg veel uren zittend werken. Bij een ergonomische bureaustoel geldt: hoe meer er verstelbaar is, des te beter de ergonomische bureaustoel is. Naast een goede bureaustoel die helemaal naar je lichaam is afgesteld is het ook belangrijk om regelmatig even te gaan staan of een rondje te lopen.