kantoorpand verbouwen
Kantoor

4x tips voor het herinrichten van jouw kantoorpand 

Groeit jouw bedrijf uit zijn jasje en is het hoog tijd om het tekort aan werkplekken op te lossen? Of voldoet de huidige inrichting van het kantoor simpelweg niet meer aan de behoeften van jou en je medewerkers? Het herinrichten van het kantoor is echter niet iets dat je zo even doet. Het opstellen van een plan is belangrijk om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Ben jij benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij geven jou 4 tips voor het opnieuw inrichten van jouw kantoorpand. 

Wat is de reden?

Bedenk voordat je begint aan dit nieuwe avontuur goed waarom je je kantoorpand wilt vernieuwen. Is jouw bedrijf toe aan meer ruimte? Of moeten er meer werkplekken worden gerealiseerd, omdat sommige medewerkers zich door de drukte niet meer kunnen concentreren? Dit zijn allemaal voorbeelden van redenen om te verhuizen naar een ander pand of om juist de huidige inrichting aan te pakken. Vraag jezelf af hoe je dit wilt realiseren en wat er precies veranderd moet worden. Haal inspiratie op bij andere bedrijven of op Pinterest, breng de wensen van het personeel in kaart en schrijf op wat voor materialen je daar voor nodig hebt. 

Dit heb je nodig 

Wat je nodig hebt aan materialen is afhankelijk van wat voor verbouwing je gaat doen. Als je alleen de kantoorinrichting wilt veranderen, moeten er in ieder geval nieuwe meubelen worden aangeschaft. Denk bijvoorbeeld aan meerdere flexplekken, bureaustoelen en planten. Als je een grote verbouwing op de planning hebt, moet je denken aan nieuwe wanden, een nieuwe vloer en raambekleding. Of wat dacht je van een nieuw systeemplafond van https://www.systeemplafond24.nl/? Zorg er ook voor dat het kantoor wordt voorzien van voldoende lichtinval van buiten en verlichting in het pand zelf. Hiermee creëer je een open inrichting waar alle medewerkers zich op hun gemak zullen voelen. 

Het kantoor inrichten

Of je nu een kleine of een grote verbouwing wilt ondergaan, het is belangrijk om duidelijk te hebben wie waar verantwoordelijk voor is. Het is namelijk een feit dat een verbouwing nu eenmaal veel tijd in beslag neemt en dat de werkzaamheden tijdelijk moeten worden stilgelegd. Zorg er dus voor dat er een planning komt waarin staat wie welke werkzaamheden uitvoert. Als je er zelf liever zo min mogelijk werk aan wilt hebben, kies er dan voor een bedrijf in te schakelen voor de kantoorinrichting. Voor ieder type bedrijf is een passende kantoorinrichting, en dat weet een gespecialiseerd bedrijf vaak het beste. Op die manier wordt een hoop chaos voorkomen! 

Start de verbouwing 

Als er met een aantal meubels moet worden gesjouwd, hoeft er niet perse een gedetailleerde planning worden gemaakt. Als we kijken naar schilderwerk en het installeren van verlichting, is het een heel ander verhaal. Alles moet goed op elkaar afgestemd zijn. Zo kun je bepalen met welke werkzaamheden je het beste kunt starten. Je wilt niet dagenlang in een verbouwing of herinrichting van jouw kantoor zitten, dus om er voor te zorgen dat iedereen zich aan de deadline houdt, is het verstandig een einddatum vast te stellen. Aan een grote verbouwing of kantoorinrichting op maat zitten wel een aantal risico’s. Zo kun je te maken hebben met ziekte of materialen die niet worden geleverd. Houdt hier altijd rekening mee in de planning!