4 tips om je kosten te besparen op kantoorartikelen
Kantoor

4 tips om je kosten te besparen op kantoorartikelen

Op zoek naar nieuwe kantoorartikelen, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Of wil je besparen op je geld voor kantoorartikelen? Dan heb ik voor jou de oplossing. Lees hier 3 tips om je kosten te besparen op kantoorartikelen.  

1. Ga je voor tweedehands?

Tweedehands kantoormeubelen zijn niet per definitie in slechte staat of lelijk. Sterker nog het scheelt je enorm in de kosten en het kan ook nog eens erg mooi zijn. Je kunt soms al voor een prikkie hele mooie kantoorartikelen kopen, die nog maar amper zijn gebruikt.  Je kunt hiervoor kijken in een tweedehands winkel zoals hergebruik, maar je kunt ook kijken op marktplaats of bijvoorbeeld weggeef hoekjes op facebook. Overal en nergens bieden mensen tweedehands kantoormeubelen aan die ze niet meer nodig hebben.  

2. Je meubelen hergebruiken

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je kunt je kantoormeubelen ook hergebruiken. Zo kun je ze bijvoorbeeld een nieuw kleurtje geven of bepaalde stukken ergens anders voor gebruiken. Dit scheelt een hoop geld. Je hebt dus als het ware gebruikte kantoormeubelen, maar dat kan je niet zien.  Wil je bijvoorbeeld een andere look in je kantoor dan kun je je meubelen verven of spuiten in een andere kleur. Je kunt ook gewoon de muren een ander kleurtje geven, voor een andere look. Daarnaast kun je ook stoffen van stoelen veranderen, met bijvoorbeeld stoelhoezen.

3. Gezamenlijke inkopen doen

Wat ook een hoop scheelt is om alle artikelen gezamenlijk in te kopen bij bijvoorbeeld een groothandel. Zo heb je vaak bundelkorting en hoef je online maar één keer verzendkosten te betalen. Daarnaast, is het natuurlijk sowieso goed om prijzen te vergelijken. Je kunt ook met andere bedrijven samen één bestelling doen, zodat het eventueel nog goedkoper wordt.  

4. Zuinig zijn met je energie

Ook is het een kunst om zuinig aan te doen met je energie, dit scheelt je namelijk op langere tijd een hoop geld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan printen, lampen en de kachel. Probeer erop te letten dat je hier geen onnodig gebruik van maakt. Trek anders wat warmere kleren aan en print alles als het echt nodig is.