tips voor kantoor inrichten
Kantoor

3 dingen waar jij op moet letten bij de inrichting van je kantoor

Is het op jouw kantoor tijd voor een make-over? Een herinrichting van je kantoor is vaak een goede keuze. Niet alleen kies je voor een nieuwe look, je zorgt ook voor nieuwe inspiratie, waardoor jouw werknemers hun werk extra goed kunnen uitvoeren. Hier spring jij natuurlijk zo graag mogelijk op in. In deze blog geven we je drie aspecten waar jij rekening mee moet houden bij de inrichting van het kantoor. Lees snel verder!

1. Een eigen plek of in een groep

Een tweestrijd die veel bedrijven kennen is dat ze niet goed weten of ze ieder personeelslid een eigen ruimte moeten geven, of dat ze in groepen willen werken. De oplossing is simpel: je kunt er namelijk prima tussen in gaan zitten. Zo plaats je gemakkelijk meerdere bureaus tegen elkaar, waardoor je een groepsplek creëert, waar iedereen alsnog zijn eigen ruimte heeft. Uiteraard is het wel slim om ook ruimtes aan te brengen waar mensen zich af kunnen zonderen, of waar juist groepsoverleggen plaats kunnen vinden. Hiermee bereik je de ultieme effectiviteit, aangezien iedereen kan werken zoals die wil.

2. Versier, maar leid niet af

Het is belangrijk dat je jouw kantoor mooi inricht. Je huiskleuren moeten natuurlijk naar voren komen, maar je kunt ook inspirerend beeldmateriaal terug laten keren. Dit helpt om je personeel te inspireren, waardoor ze extra goed zullen functioneren. Hierbij is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet too much doet. Wanneer je jouw muren helemaal volhangt, kan het ervoor zorgen dat je personeel overprikkeld raakt. Je werkplek is niet langer meer een plek om rustig te kunnen werken, maar is een chaotische omgeving.

3. Denk aan de pauze!

Het klinkt misschien raar, maar je werkplek is niet alleen gemaakt om te werken, maar ook om pauze te nemen. Deze pauze is erg belangrijk: door je personeel de nodige rust te gunnen, zullen ze hun werkuren ook effectiever in kunnen vullen. Het is dus ook belangrijk dat jij ergens op je kantoor plek vrijmaakt om pauze te nemen. Hier kunnen je werknemers samen komen om van alles te bespreken, om te bewegen of om een spelletje te spelen. Je creëert niet alleen een betere band tussen je collega’s, maar zorgt er ook voor dat je personeel gemotiveerd is om naar kantoor te komen.

Kato Heb jij hulp nodig bij de inrichting van je kantoor? Neem eens een kijkje op de website van Kato! Deze specialisten weten alles over de (her)inrichting van je kantoor en helpen je maar al te graag.