makelaar in Helmond
Huis kopen

Wat kan een makelaar in Helmond voor u betekenen?

De woningmarkt, we kunnen er soms geen peil op trekken. De ene periode raken mensen hun huizen nauwelijks kwijt, en is het voor veel mensen, ook jongeren en starters, bereikbaar om een woning te kopen. De andere periode schieten de prijzen omhoog, wordt er vaak boven de vraagprijs geboden en is het kopen van een huis slechts voor een relatief kleine groep mensen mogelijk. Gelukkig is daar de makelaar in Helmond, die goed op de hoogte is van de markt, en u kan helpen en adviseren bij aankoop en verkoop van een huis of appartement.

Kopen of huren

Het is een vraag die ieder mens zich in zijn leven één of meerdere keren stelt. Moet ik een huis of appartement (blijven) huren of kan ik beter kopen? Het is een vraag die ook niet zomaar voor iedereen in algemene zin beantwoord kan worden. In principe is het wel zo dat als u een woning koopt, u iets opbouwt. Want iedere maand wordt het huis een stukje meer van u, en een beetje minder van de bank. Bij een huurpand betaalt u ook maandelijks een bedrag, maar blijft het pand altijd voor 100% van de eigenaar. Gooit u dus eigenlijk geld weg? Nee, want u hebt er wel uw woongenot voor. En bedenk ook dat u met een huurwoning flexibeler bent. Wilt u naar een andere stad, naar het buitenland of naar een andere wijk? Dan zegt u de huur op, en kunt u vertrekken. Heeft u een koophuis, dan zit u altijd met een stukje spanning omdat het afwachten is hoe snel uw huis is verkocht.

Huis of appartement?

U kijkt bij de keuze voor uw nieuwe woning niet alleen naar de stad, het dorp en de omgeving. U kijkt ook naar de grootte, of beter gezegd de inhoud. In principe is een huis duurder naarmate het meer volume heeft, als het in dezelfde wijk staat tenminste. Het is dus belangrijk dat u van tevoren inschat hoeveel ruimte u nodig heeft, en in de toekomst nodig gaat hebben. Wilt u er bijvoorbeeld rekening mee houden dat u er over een tijdje met meer of juist met minder mensen (groot of klein) gebruik van gaat maken? Bent u nog relatief jong, dan is een appartement een prima eerste stap. Maar ook in andere levensfases is er niets mis met het kopen of huren van een appartement. Uw makelaar in Helmond adviseert u graag, en houdt zich ook bezig met verhuur. En natuurlijk wil hij ook graag aan u een appartement verhuren.

Uw wensen op een rij

Als u interesse heeft in het huren van een appartement, dan kan een deskundige makelaar uit Helmond u een heel eind op weg helpen. Vragen die u zichzelf eventueel niet stelt, zal hij u stellen. Want ook hij wil dat u uitkomt bij een appartement dat heel goed bij uw eisen en wensen stelt. Mocht het niet mogelijk zijn ze allemaal in te willigen, dan zal hij u helpen om in ieder geval de belangrijkste eisen af te kunnen vinken. Maar wat is voor u eigenlijk het belangrijkste bij de keuze voor een huurappartement? Is dat de locatie, voorzieningen in de buurt, de ligging (op het zuiden of juist niet), het aantal kamers of wellicht de indeling van het appartement? Zet ze voor u zelf op een rij, dat maakt het zoeken naar een geschikte nieuwe woonplek een stuk makkelijker! Uiteraard wil uw makelaar graag aan u een appartement verhuren, maar hij ziet wil ook graag een tevreden klant.

Eerst vergelijken, dan kiezen

Het kan natuurlijk zijn dat u bij de bezichtiging van een eerste appartement al aardig enthousiast raakt. Toch kan het goed zijn om te vergelijken, want waarschijnlijk heeft deze Helmondse makelaar meer appartementen in de verhuur. Zo krijgt u ook inzicht in wat u echt belangrijk vindt, en wat mogelijk zeker niet de doorslag geeft. Maar mocht er veel belangstelling zijn voor een bepaald appartement, dan is het slim om niet al te lang te wachten. Neem daarom iemand mee tijdens de bezichtigingen. Iemand die net weer met een iets ander oog kijkt naar uw mogelijke toekomstige woonplek. Misschien ziet hij of zij ook net iets wat u niet ziet of minder opvalt. Heeft u een goed gevoel, sla dan uw woonslag met een mooi appartement dat bij u past. En voor u het weet beseft u dat dit uw beste beslissing ooit is geweest.