Huis kopen

Waarom zou je een huis kopen in Almere?

 

Een huis kopen in Almere? Waarom zou je daar willen wonen? Als je zegt dat je gaat wonen in Almere krijg je de meest negatieve bewoordingen naar je hoofd; “Daar valt toch niks te beleven?”, “Wat moet je daar nou zoeken?”, “Je gaat toch niet in zo’n lelijke stad wonen?” “Ik zou er niet dood gevonden willen worden!” Maar niets is minder waar, wonen in Almere is meer dan de moeite waard!
Almere is een speelse stad met heel veel verschillende architectuur. De ontwikkelaars kunnen hier los op mooie, moderne gebouwen en projecten. Er is heel veel diversiteit aan woningen en daarom is het wonen in Almere voor iedereen toegankelijk.

Almere is opgebouwd uit verschillende stadsdelen met daarin hun eigen wijken. De wijken hebben allemaal hun eigen sfeer. Wil je een natuurlijke omgeving of hou je liever van een knusse woning? Alles kan in Almere. Neem bijvoorbeeld Almere Poort, het is de dichtstbijzijnde wijk bij Amsterdam waardoor er veel Amsterdammers hierheen verhuizen omdat ze in Amsterdam geen woning kunnen vinden. Almere Poort heeft deze naam gekregen omdat deze wijk “de toegang” is naar Almere vanaf Amsterdam. De wijk is voorzien van een eigen station, (middelbare) scholen, een winkelstraat, een grote sporthal en zit dichtbij het Almere Strand. Mensen uit Amsterdam trekken graag naar dit stadsdeel omdat het een “grootstedelijke” uitstraling heeft, meer dan de andere stadsdelen van Almere. De wijk ligt dichtbij de A6 en daarom ben je in een kwartier al in Amsterdam.

Waarom is wonen in Almere ook zo aantrekkelijk? Omdat het in Almere mogelijk is om een eigen woning te bouwen. Nergens anders dan in Almere is er zoveel ruimte en de mogelijkheid om je droomhuis te realiseren. In elk gewenste grootte in kavels en voor ieder gewenst budget kan je een huis kopen in Almere naar je eigen zin is.

De huizen in Almere staan er bekend om, je krijgt een ruim huis, mét een tuin voor een schappelijke prijs. Zeker als je het vergelijkt met huizen in Amsterdam en ’t Gooi kunnen wij in Almere nog over hele interessante woningen beschikken. Want een “3-hoog-achter” kennen wij in Almere niet.

Naast het gunstig kopen is het wonen in Almere ook erg mooi. Almere heeft veel natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Noorderplassen en Lepelaarsplassen. Veel wijken zijn omringt met water, zoals bijvoorbeeld Almere Haven, Almere buiten en de Noorderplassen. Wil je lekker naar het strand? Ook dat is mogelijk, want Almere heeft een lekker strand, het Almeerder Strand. Hier is het heerlijk vertoeven en het is voor iedereen toegankelijk.

Almere is ook een praktische stad wat betreft vervoer. In alle wijken zijn busbanen en het stadsvervoer brengt je heel gemakkelijk van A naar B. Ook de vele fiets- en wandelpaden die in Almere zijn aangelegd mogen zeker niet vergeten worden.

Nog een groot voordeel van Almere is dat je er naar hartenlust kunt winkelen. Het winkelgebied is auto- en fietsvrij. Er is volop parkeergelegenheid en zeer makkelijk te bereiken met de trein, bus of op de fiets. Overal zijn gratis fietsenstallingen waardoor het in de stad veilig vertoeven is. De vele, verschillende restaurants op de pleinen zorgen dat je met een goed gevulde maag weer naar huis kan.

Daarom is wonen in Almere zo fijn!